TickHuomiota herättämätön paketti
TickIlmainen toimitus yli 59 € tilauksille
  • TickHuomiota herättämätön paketti
  • TickIlmainen toimitus yli 59 € tilauksille
Mies pitää naista kainalossaan kadullaMies pitää naista kainalossaan kadulla
Uutiset
Author
Päivitetty viimeksi:30/01/2023

Miltä näyttää "normaali" seksielämä Suomessa?

Makuuhuoneissamme ei edelleenkään vallitse tasa-arvo, ja joka toinen parisuhteessa elävä suomalainen haluaisi enemmän seksiä kumppaninsa kanssa.

Tämän osoittaa laaja kansainvälinen seksiä, läheisyyttä ja parisuhdetta käsittelevä Sindex by Sinful-tutkimus, joka tarjoaa paljon mielenkiintoista tietoa suomalaisten orgasmitilastoista.

Tässä blogissa tarkastelemme lähemmin sitä, kuinka usein me suomalaiset harrastamme seksiä, miksi joskus teeskentelemme orgasmeja ja millainen on miesten ja naisten välinen orgasmikuilu.

Kaksi ihmistä seisoo lähekkäin ja katsoo toisiaan silmiin

Normaalia seksielämää ei ole olemassakaan

Sindex by Sinful kertoo, että 72 prosenttia suomalaisista miehistä saa orgasmin joka kerta tai usein harrastaessaan seksiä toisten kanssa, kun taas naisista huipulle pääsee vain 51 prosenttia.

Tämä epätasainen jakautuminen tunnetaan puhekielessä "orgasmikuiluna", ja se voi olla todellinen haaste suomalaisissa makuuhuoneissa.

Tutkimuksestamme käy myös ilmi, että 4 prosenttia suomalaisista harrastaa seksiä vähintään kerran päivässä, kun taas 17 prosenttia ei ole harrastanut seksiä lainkaan viimeksi kuluneen vuoden aikana. Tavallisinta on kuitenkin harrastaa seksiä 1–2 kertaa viikossa, sillä tähän lukuun yltää peräti 25 prosenttia suomalaisista.

Suomalaisten makuuhuonepuuhissa on siis paljon vaihtelua sekä orgasmien määrän että seksin säännöllisyyden suhteen.

"Nämä luvut ovat erinomainen osoitus siitä, että oikeaan tai normaaliin seksielämään ei ole olemassa mitään tiettyä reseptiä. Välillämme on suuria eroja siinä, kuinka usein haluamme seksiä, kuinka usein meillä on mahdollisuus harrastaa sitä, millaista haluamme seksin silloin olevan ja miksi ylipäänsä harrastamme seksiä – niin yksin kuin kumppanin kanssa”, kertoo Sinfulin seksuaalisen hyvinvoinnin asiantuntija Ditte Jensen.

Pariskunta katsoo toisiaan hymyillen

Orgasmia etsimässä

Sindex by Sinfulin lukuja tutkimalla selviää myös, kuinka moni suomalainen nainen ja mies on joskus teeskennellyt orgasmin.

Naisista jopa 49 prosenttia ja miehistä 22 prosenttia on teeskennellyt orgasmin. Mutta miksi teeskentelemme kliimaksia, jonka saavuttaminen on monilla seksin koko tarkoitus?

"Voi olla monia syitä sille, miksi erityisesti naiset teeskentelevät orgasmejaan. Tunnetuin niistä lienee se, että seksi yksinkertaisesti kestää liian kauan ja haluamme tavallaan palkita kumppanimme hänen sinnikkäästä stimulaatiostaan. Mutta se voi olla myös tapa saada seksi loppumaan, koska ei ole tarpeeksi kiihottunut tai koska ei voi olla miettimättä pyykkivuoria, jotka pitäisi vielä saada hoidettua ennen nukkumaanmenoa", Ditte Jensen sanoo ja kääntää katseensa miehiin:

"Se, että peräti 22 prosenttia miehistä on teeskennellyt orgasmin, on hieman suurempi yllätys. Joillakin miehillä saattaa olla paineita tai odotuksia siitä, että miehen on saatava seksissä aina orgasmi – ja nopeammin kuin naiset. Se ei vain aina vastaa todellisuutta."

Käsi lepää hymyilevän henkilön rinnalla

Onko niillä yhteyttä? 

Jos palataan takaisin orgasmikuiluun, on luonnollista pohtia, liittyykö orgasmien teeskenteleminen niiden epätasa-arvoiseen jakautumiseen. Ditte Jensenin mielestä tässä on perää:

"Mitä enemmän teeskentelemme orgasmeja, sitä enemmän itse asiassa johdamme kumppaniamme harhaan. Sen sijaan meidän on otettava vastuu omasta nautinnostamme. Mitä paremmin tunnet itsesi ja kehosi, sitä helpompi sinun on näyttää ja kertoa kumppanillesi, mistä pidät ja ennen kaikkea miten saavutat orgasmin", hän sanoo.

Ditte Jensen toivoisi meidän kuitenkin keskittyvän seksissä hieman vähemmän orgasmin tavoitteluun. Hän uskoo, että seksi voi tarjota kliimaksin lisäksi paljon muutakin nautintoa. Jos mielessä on vain yksi määränpää, voi olla vaikea antautua nautinnolle ja pysyä hetkessä.

Siksi Ditte Jensen on ilahtunut lukiessaan listaa syistä, joiden vuoksi suomalaiset ovat lakanneet teeskentelemästä orgasmeja: 

  • He ovat paremmin sinut sen kanssa, etteivät saaneet orgasmia: 39 %
  • He ovat alkaneet kertoa seksikumppanilleen, mistä pitävät: 24 %
  • He ovat alkaneet tuntea olonsa itsevarmemmaksi: 21 %
  • Kumppani on alkanut kiinnittää enemmän huomiota heidän haluihinsa ja mieltymyksiinsä: 19 %
  • He eivät ole enää seksuaalisesti aktiivisia: 13 %

"Niitä on ilo lukea! On hienoa, että opimme tuntemaan itsemme ja kumppanimme paremmin ja pystymme puhumaan yhdessä siitä, millainen seksi on meille nautinnollista. Me nimittäin TIEDÄMME, että kommunikaatio on avain parempaan seksielämään", Ditte Jensen sanoo viitaten tutkimuksemme ensimmäiseen osaan.Psst... Kaipaatko hauskaa, hellää ja käytännönläheistä tapaa käynnistää keskustelu seksistä? Olemme kehittäneet juuri sitä varten pelin nimeltä Let's Talk About Sex - The Game, joka sisältää 52 kysymystä seksistä ja läheisyydestä.

Let’s Talk About Sex – The Game

Tietoa tutkimuksesta: Sindex by Sinful

Sindex by Sinful perustuu Cintin tekemään kansainväliseen kyselytutkimukseen ja Sinfulin myyntitietoihin. Tutkimus toteutettiin Suomessa, Tanskassa, Ruotsissa, Norjassa, Ranskassa ja Isossa-Britanniassa, ja siihen osallistui yhteensä 2 000 vastaajaa kustakin maasta.

Vastaukset kerättiin Cint-alustan kautta 17.5.–8.6.2022.

Lue lisää sivustolla Sindex by Sinful, missä julkaisemme uusia mielenkiintoisia tutkimustuloksia neljännesvuosittain (myös vuonna 2023).

Tilaa Sinfulin uutiskirjeSaa 10% alennusta seuraavasta tilauksestasi

Tilaa uutiskirje ja saa 10% alennusta seuraavasta tilauksestasi. Uutiskirje sisältää kohdennettua markkinointia ja tarjoaa VIP-pääsyn parhaisiin tarjouskampanjoihin, uusimpiin tuotelanseerauksiin ja mahtaviin kilpailuihin. Voit perua suostumuksesi milloin tahansa. Käsittelemme tietojasi tietosuojaselosteemme mukaisesti.

TickHuomiota herättämätön paketti
TickIlmainen toimitus yli 59 € tilauksille

Toimitus

Turvallinen maksu

Sinful / Mcompany, Ainontie 5, Ovet 20-24, 01630 Vantaa - Y-tunnus: 2590854-1

Kaikki mallit ovat täysi-ikäisiä.

Copyright © 2008-2024 Sinful