Ilmainen Toimitus Postiin | Vain Tänään!

Huomiota herättämätön paketti
Ilmainen toimitus yli 59 € tilauksille
 • Huomiota herättämätön paketti
 • Ilmainen toimitus yli 59 € tilauksille
Mies ja nainen halailevat sängyssä hymyillen Mies ja nainen halailevat sängyssä hymyillen
Uutiset
Copywriter
Päivitetty viimeksi:08/03/2024

Ovatko seksilelut avain onneen?

Sisällysluettelo

Meillä oli kunnia avustaa Kööpenhaminan yliopistoa antamalla heidän käyttää Sindexin tietoja tutkimuksessaan, joka julkaistiin Journal of Sex Research. Siistiä, vai mitä?

Mies kaiken takana on Gert Martin Hald, psykologian professori ja kansanterveystieteen osaston johtaja.

Hän toimi päätekijänä tutkimuksessa, jonka otsikko on "Do Sex Toys Make Me Satisfied?" The Use of Sex Toys in Denmark, Norway, Sweden, Finland, France and the UK". Tutkimus sukeltaa syvälle seksuaalisuuden maailmaan ja siihen, mikä tekee ihmiset onnellisiksi.

Sindexin data sisältää vastauksia lähes 12 000 ihmiseltä kuudesta eri Euroopan maasta. Tutkimus pyrkii löytämään vastauksia muun muassa siihen, vaikuttaako seksilelujen omistaminen ihmisten yleiseen elämäntyytyväisyyteen.

Tietojen perusteella Hald loi varsin mielenkiintoisen kuvan siitä, miltä intiimielämä nykypäivänä näyttää ja millaiset asiat tuottavat meille iloa.

Kaksi ihmistä halailee sängyssä hymyillen peiton alla

Avain onneen:

Gert Martin Hald kommentoi tutkimuksen tuloksia Videnskab.dk:lle, suositulle tanskalaiselle tiedeuutismedialle, joka tarjoaa lukijoilleen luotettavaa tutkimustietoa:

"Kävi ilmi, että seksilelujen omistaminen ja niiden käyttö sekä tyytyväisyys seksielämään, parisuhteeseen ja elämään yleensä ovat selkeästi yhteydessä toisiinsa".

Tulos on merkittävä ja saa meidät pohtimaan enemmän sitä, miten henkilökohtaiset nautintovälineet vaikuttavat siihen, kuinka onnelliseksi tunnemme itsemme.

Tutkimus auttaa meitä myös määrittelemään, mitä intiimi läheisyys ja oman seksuaalisuuden tutkiminen todella tarkoittavat.

lähikuva kahdesta vanhemmasta ihmisestä, jotka hymyilevät toisilleen

Suomi tulee ennen muita:

…ja ilmeisesti myös muita useammin, sillä suomalaiset omistavat keskimäärin 5,4 seksilelua henkeä kohti. Kyse ei ole pelkästään hauskanpidosta, vaan myös vapaudesta!

Suomalaiset näyttävät maailmalle rohkeasti esimerkkiä siitä, miten ottaa kaikki irti nautinnosta.

Tämä tilasto ei heijasta vain seksuaalisiin kokeiluihin liittyviä kansallisia taipumuksia vaan myös laajempaa kulttuurista muutosta kohti seksilelujen hyväksymistä ja niihin liittyvän häpeilyn häviämistä.

Suomen edistyksellinen suhtautuminen toimii suunnannäyttäjänä henkilökohtaisten nautintojen hyväksymiselle ja avoimemmalle keskustelulle seksuaalisuudesta.

Kuinka monta seksilelua käyttäjillä on keskimäärin?

1
icon

5.4

2
icon

5.1

3
icon

5.0

4
icon

3.6

5
icon

3.1

Iso kysymys:

Vaikka on erittäin mielenkiintoista nähdä, että seksilelujen omistaminen ja tyytyväisyys elämään näyttävät kulkevan käsi kädessä, tutkimuksessa huomautetaan, että toinen ei välttämättä ole suoraan seurausta toisesta.

Ovatko onnelliset ihmiset kiinnostuneempia kokeilemaan seksileluja, vai tekeekö leluilla leikkiminen ihmisistä onnellisempia?

Vastaus tähän kysymykseen on vielä hämärän peitossa, mutta aihe on tutkimisen arvoinen – ja olemme ehdottomasti kiinnostuneita ottamaan siitä selvää.

Mitä seuraavaksi?

Koska tutkimuksen tulos ei vastaa yhteiskunnassa vallitsevaa mielikuvaa, sen voidaan sanoa olevan melko mullistava.

Tieto voi myös auttaa ihmisiä suhtautumaan avoimemmin ajatukseen siitä, että seksileluista voi olla merkittävää hyötyä niin henkilökohtaisen kasvun kuin parisuhteen vahvistamisen kannalta.

Kun seksileluja ei enää pidetä tabuina, myös seksuaaliterveydestä voidaan puhua entistä avoimemmin. Hald on nähnyt tämän jo omassa elämässään:

"Olen 49-vuotias, ja vielä minun nuoruudessani seksileluja ostettiin salaa kauppojen takahuoneista. Nykyään niiden käyttäminen on huomattavasti hyväksytympää. Se on itse asiassa suhteellisen normaali osa seksuaalisia kokeiluja", Gert Martin Hald sanoo.

Seksilelujen avulla voimme siis oppia enemmän omista haluistamme ja luoda läheisemmän yhteyden kumppaneihimme.

kaksi ihmistä halailee ja hymyilee

Lopuksi

Tämä tanskalainen sukellus seksilelujen ja onnellisuuden maailmaan voidaan tiivistää yhteen lauseeseen:

"Ei kannata ujostella sitä, mikä tekee meidät onnellisiksi."

Tutkimuksen tulos saa meidät miettimään ainakin sitä, millainen rooli intiimielämällä on onnellisen elämän tavoittelussa. Se herättää myös kaivattua keskustelua siitä, miten seksuaalisten halujen hyväksyminen ja niiden tutkiminen ilman häpeää voi parantaa yleistä tyytyväisyyttä elämään.

Avoimuuden ja ymmärryksen lisääntyessä henkilökohtaisen nautinnon ja hyvän elämänlaadun välinen yhteys nousee yhä useammin esiin keskusteluissa siitä, mikä tekee meidät onnellisiksi.

TL;DR: Seksilelujen ja seksuaalisuuden kannalta tärkeitä asioita ovat avoimuus, kokeilujen turvallisuus ja elämänilon löytäminen myös yllättävistä paikoista.

Aiheeseen liittyviä artikkeleita

  Saa 10% alennusta seuraavasta tilauksestasiTilaa Sinfulin uutiskirje

  Tilaa uutiskirje ja saa 10% alennusta seuraavasta tilauksestasi. Uutiskirje sisältää kohdennettua markkinointia ja tarjoaa VIP-pääsyn parhaisiin tarjouskampanjoihin, uusimpiin tuotelanseerauksiin ja mahtaviin kilpailuihin. Voit perua suostumuksesi milloin tahansa. Käsittelemme tietojasi tietosuojaselosteemme mukaisesti.

  Huomiota herättämätön paketti
  Ilmainen toimitus yli 59 € tilauksille

  Toimitus

  Turvallinen maksu

  Sinful / Mcompany, Ainontie 5, Ovet 20-24, 01630 Vantaa - Y-tunnus: 2590854-1

  Kaikki mallit ovat täysi-ikäisiä.

  Copyright © 2008-2024 Sinful