TickHuomiota herättämätön paketti
TickIlmainen toimitus yli 59 € tilauksille
 • TickHuomiota herättämätön paketti
 • TickIlmainen toimitus yli 59 € tilauksille
Pariskunta käsi kädessä rannallaPariskunta käsi kädessä rannalla
Seksuaalinen hyvinvointi
Author
Päivitetty viimeksi:09/08/2022

Rakkauden viisi kieltä

Sisällysluettelo

Käykö toisinaan niin, että yrität tehdä jotain ihanaa kumppanillesi, mutta ele otetaankin vastaan ihan muulla tavalla kuin toivoit? Siinä tapauksessa voi olla, ettette puhu samaa rakkauden kieltä.

Teoria rakkauden kielistä on peräisin amerikkalaiselta pariterapeutilta nimeltä Gary Chapman. Lyhyesti kerrottuna teoriassa on kyse siitä, että kaikki ihmiset kaipaavat erilaisia asioita parisuhteessaan ja muissa läheisissä ihmissuhteissaan. Kun opit tunnistamaan rakkauden eri kielet, sinun on helpompaa ymmärtää omia tarpeitasi ja myös kumppanisi toiveita parisuhteessa.

Psst! Jos kumppanisi puhuu rakkauden kieltä 'lahjat', hemmottele häntä seksileluilla pareille.

Rakkauden kieli 1: Kauniit sanat

Jos puhut tätä rakkauden kieltä, haaveilet siitä, että kumppanisi näkee sinut, on läsnä ja kiinnostunut puhumaan kanssasi ajatuksistasi, tunteistasi ja tarpeistasi. Jos kumppanisi on henkisesti toisaalla tai keskittynyt johonkin muuhun ollessaan kanssasi, saatat kokea sen loukkaavana ja hylkäävänä. Jos tämä on rakkauden kielesi, sinua sykähdyttää kun saat arvostavaa palautetta, ylistäviä sanoja ja rohkaisevaa tunnustusta.

Pariskunta halaa

Rakkauden kieli 2: Aika ja läheisyys

Tätä rakkauden kieltä puhuvalle on äärimmäisen tärkeää, että priorisoitte yhteistä laatuaikaa. Ehkä haaveilet siitä, että kumppanisi asettaisi kanssasi viettämänsä ajan etusijalle, tekisitte kävelylenkkejä metsään tai hän kutsuisi sinut elokuviin tai ulos syömään. Jos kumppanisi sopii jatkuvasti mieluummin tapaamisia ystäviensä kanssa sen sijaan, että haluaisi viettää aikaansa kanssasi, tunnet itsesi hyljätyksi. Jotta voit tuntea itsesi rakastetuksi, kaipaat sitä, että kumppanisi asettaa yhteisen ajanviettonne etusijalle.

Pariskunta kävelee käsikkäin vedessä

Rakkauden kieli 3: Lahjat

Tämä rakkauden kieli tarkoittaa sitä, että lahjat ovat sinulle aivan ensisijaisen tärkeitä, jotta tunnet itsesi rakastetuksi. Lahjat ovat rakkauden näkyviä symboleja, ja joillekin niillä on suurempi merkitys kuin toisille. Lahjat voivat yhtä hyvin olla pieniä tai suuria, halpoja tai kalliita - tärkeintä on, että sinulla on käsin kosketeltavia todisteita siitä, että kumppanisi on ajatellut sinua ja nähnyt vaivaa löytääkseen jotain, josta varmasti pidät. Jos kumppanisi antaa lahjoja harvakseltaan tai ei ollenkaan, kaipaat aina todisteita hänen rakkaudestaan.

Henkilö pitää kukkapuskaa selkänsä takana piilossa piknik-viltillä istuvalta kumppaniltaan

Rakkauden kieli 4: Palvelukset

Neljäs rakkauden kieli on palvelukset, jotka ovat olennainen osa sitä, kuinka rakastetuksi tunnet itsesi. Palvelus on huomaavainen asia, jonka toinen tekee toista ajatellen, kuten vaikka päivällisen tekeminen valmiiksi kun toisella on pitkä päivä takana tai tarjoutuminen kantamaan kauppakassit toisen puolesta. Palvelukset osoittavat välittämistä ja valmiutta panostaa siihen, että kumppani tuntee itsensä arvostetuksi ja rakastetuksi.

Henkilö kurottaa ottamaan lasia piknik-korista

Rakkauden kieli 5: Fyysinen kontakti

Viides ja viimeinen rakkauden kieli käsittelee fyysistä kontaktia. Se voi olla suudelma tai tunne kumppanisi kosketuksesta tiskauksen aikana, käsistä pitämistä kadulla, hieronnan saamista tai rakastelua. Jos tämä on rakkautesi kieli, tunnet itsesi todella rakastetuksi silloin, kun parisuhteessa on runsaasti fyysistä kosketusta. Jos kumppanisi on pidättyväinen tällä osa-alueella, kaipaat jokapäiväistä hyväilyä, sillä tarvitset fyysistä kontaktia tunteaksesi itsesi rakastetuksi.

Pariskunta nojaa toisiinsa katsoessaan merelle

Aiheeseen liittyviä artikkeleita

  Tilaa Sinfulin uutiskirjeSaa 10% alennusta seuraavasta tilauksestasi

  Tilaa uutiskirje ja saa 10% alennusta seuraavasta tilauksestasi. Uutiskirje sisältää kohdennettua markkinointia ja tarjoaa VIP-pääsyn parhaisiin tarjouskampanjoihin, uusimpiin tuotelanseerauksiin ja mahtaviin kilpailuihin. Voit perua suostumuksesi milloin tahansa. Käsittelemme tietojasi tietosuojaselosteemme mukaisesti.

  TickHuomiota herättämätön paketti
  TickIlmainen toimitus yli 59 € tilauksille

  Toimitus

  Turvallinen maksu

  Sinful / Mcompany, Ainontie 5, Ovet 20-24, 01630 Vantaa - Y-tunnus: 2590854-1

  Kaikki mallit ovat täysi-ikäisiä.

  Copyright © 2008-2024 Sinful