TickHuomiota herättämätön paketti
TickIlmainen toimitus yli 59 € tilauksille
 • TickHuomiota herättämätön paketti
 • TickIlmainen toimitus yli 59 € tilauksille
Kirjaimia SM pitelevä henkilö, jolla on pyykkipoikia käsivarsissaanKirjaimia SM pitelevä henkilö, jolla on pyykkipoikia käsivarsissaan
Oppaat
Copywriter
Päivitetty viimeksi:11/08/2022

Ultimaattinen BDSM-opas: SM on yhtä kuin Sadism ja Masochism

Sisällysluettelo

Tämä artikkeli kuuluu kolmiosaiseen sarjaan, jossa kerromme, mistä kirjaimet BDSM tulevat ja mitä ne käytännössä tarkoittavat erilaisissa leikeissä.

Sarjan kaksi muuta artikkelia löydät täältä:

BDSM-artikkelisarjamme viimeinen osa käsittelee kirjaimia S ja M, jotka ovat kenties BDSM-maailman tunnetuimmat kirjaimet.

BDSM-kirjaimet lattialla

S/M viittaa sadismiin ja masokismiin eli leikkeihin, joissa on mukana kipu ja kärsimys. Toinen osapuoli nauttii kivun tai kärsimyksen aiheuttamisesta kumppanilleen, kun taas toinen osapuoli nauttii sen kokemisesta.    

Kyseessä voi olla joko ruumiillinen tai henkinen kärsimys – tai molemmat.

Saatat nauttia kiusatuksi, kidutetuksi tai alistetuksi tulemisesta tai vain fyysisestä tai henkisestä kuormituksesta - tai sitten nautit vastaavan kärsimyksen tuottamisesta toiselle osapuolelle.

Kipu on biologisesti lähellä nautintoa: kun altistumme kivulle, kehossa käynnistyy stressireaktio ja elimistöön vapautuu mm. adrenaliinia ja kortisolia.

Samalla aivot vapauttavat kipua lievittäviä aineita eli nk. opioideja, joita löytyy myös monista kipulääkkeistä.

Näiden kipua lievittävien opioidien määrä elimistössä lisääntyy, kun koemme mielihyvää. Jos nautit kivusta ja tunnet olosi turvalliseksi, kivun myötä kehossa vapautuu myös endorfiineja.

Tämän seurauksena esimerkiksi lyönnit tekevät vähemmän kipeää ja voivat tuntua jopa nautinnollisilta.

Henkilö, joka pitelee nänninipistimiä

Mitä on sadismi?

Sadisti on yksinkertaistetusti henkilö, joka saa nautintoa kärsimyksen tuottamisesta kumppanilleen.

Siihen voi liittyä kipu, halu nöyryyttää kumppania tai halu nähdä kumppanin joutuvan alistajan aiheuttamaan vaikeaan tilanteeseen. Sadisti kokee voimakasta mielihyvää nähdessään kumppaninsa kärsivän ilmeen ja katsellessaan, kuinka tämä kiemurtelee tuskissaan tai kuinka tämän pakarat alkavat punoittaa.

Se, että ihmisellä on sadistisia taipumuksia, ei tarkoita, että hän olisi paha. Näitä taipumuksia on meistä jokaisella – enemmän tai vähemmän – ja niin kauan kuin toteutat niitä turvallisesti ja suostuvaisten aikuisten kesken, voit heittäytyä halujesi vietäväksi.

Henkilö pitelee mustaa ketjua, joka yhdistää toisen henkilön rannekahleet toisiinsa

Mitä on masokismi?

Masokisti on henkilö, joka nauttii kivulle ja/tai kärsimykselle altistumisesta. Masokisti voi siis saada kicksinsä kivusta, nöyryytyksestä tai painostavista tilanteista.

Tämä ei kuitenkaan välttämättä tarkoita, että kaikki kipu tai kaikenlaiset kärsimykset ovat tervetulleita. Sinulla on täysi oikeus päättää, mitä haluat leikkiin sisällyttää.

Ei ole myöskään mitään sääntöä sille, kuinka paljon tai millaista kipua sinun on kestettävä, jotta voisit sanoa olevasi masokisti.

Jotkut pitävät terävästä kivusta, joka satuttaa ihoa. Toiset pitävät voimakkaammasta, lihaksissa asti tuntuvasta kivusta. Kyseessä voi olla jatkuva kipu, kivun tunne itsessään, ajatus kumppanin piiskattavaksi joutumisesta tai tunne siitä, että kestää kivun toisen puolesta. Mikään masokismin muoto ei ole toista oikeampi.

Henkilö, jolla on kolme pyykkipoikaa käsivarressaan

BDSM-maailma odottaa sinua

Jos olet lukenut kaikki ison BDSM-oppaamme kolme artikkelia, tiedät, että voit poimia BDSM:stä juuri haluamasi osat ja muotoilla ne vapaasti oman makusi mukaan.

Ennen kuin heittäydyt BDSM-maailman pyörteisiin, kannattaa pitää mielessä yksi tärkeä peukalosääntö:

Etene rauhalliseen tahtiin ja pysähdy välillä kuuntelemaan itseäsi.

Näin saat selville, mikä saa sinut oikeasti syttymään ja mikä voi mieluummin jäädä fantasian asteelle.

Jos esimerkiksi haluat kokeilla sitomista kahleilla, voi olla hyvä idea käyttää niitä aluksi vain jonkin aikaa suudellessasi kumppanisi kanssa ja ottaa ne sitten pois.

Sen jälkeen voitte keskustella yhdessä siitä, miltä niiden käyttö tuntui ja haluatteko kokeilla niitä uudelleen.

Kun sitten seuraavan kerran puet kahleet, ne tuntuvat jo tutuilta. Näin sinun on helpompi tuntea olosi turvalliseksi, koska olet käynyt kaikki vaiheet läpi jo kertaalleen.

Nautinnollisia seikkailuja BDSM-maailmassa!

Henkilö, jonka ranteet on kahlittu, näyttää peukkuja

Aiheeseen liittyviä artikkeleita

  Tilaa Sinfulin uutiskirjeSaa 10% alennusta seuraavasta tilauksestasi

  Tilaa uutiskirje ja saa 10% alennusta seuraavasta tilauksestasi. Uutiskirje sisältää kohdennettua markkinointia ja tarjoaa VIP-pääsyn parhaisiin tarjouskampanjoihin, uusimpiin tuotelanseerauksiin ja mahtaviin kilpailuihin. Voit perua suostumuksesi milloin tahansa. Käsittelemme tietojasi tietosuojaselosteemme mukaisesti.

  TickHuomiota herättämätön paketti
  TickIlmainen toimitus yli 59 € tilauksille

  Toimitus

  Turvallinen maksu

  Sinful / Mcompany, Ainontie 5, Ovet 20-24, 01630 Vantaa - Y-tunnus: 2590854-1

  Kaikki mallit ovat täysi-ikäisiä.

  Copyright © 2008-2024 Sinful