Huomiota herättämätön paketti
Ilmainen toimitus yli 59 € tilauksille
  • Huomiota herättämätön paketti
  • Ilmainen toimitus yli 59 € tilauksille
Uutiset
Copywriter
Päivitetty viimeksi:16/10/2023

Vapauttavia fantasioita: riggerinä olen paras versio itsestäni

Sisällysluettelo

Kaikilla meistä on fantasioita. Vain se, mitä niiden suhteen teemme, on yksilöllistä. Jotkut pitävät fantasiansa omana tietonaan, toiset taas toteuttavat niitä yhden tai useamman kumppanin kanssa.

Jotkut ovat tehneet fantasiastaan elämäntavan, ja yksi heistä on Absalon.

Absalon on rigger. Rigger eli takiloija on vanha merimiestermi, jolla viitataan sitomiseen ja kiinnittämiseen köydellä. Nykyään sillä tarkoitetaan myös henkilöä, joka harrastaa laivojen sijasta ihmisten sitomista köysiin.

Olen aina ollut kiinnostunut sitomisesta

Köydet ja kiinni sitominen ovat aina kiehtoneet Absalonia, ja 26-vuotiaana hän alkoi tutkia ja toteuttaa niihin liittyviä fantasioitaan. Hän kokeili ensin eri kumppanien kanssa bondagea, mikä tarkoittaa partnerin sitomista kiinni esimerkiksi kahleilla, käsiraudoilla tai köysillä. Todellisuus ei kuitenkaan koskaan vastannut kuvitelmaa.

- Ajattelin, että voisin vain alkaa leikkiä köysillä kumppanini kanssa ilman mitään erityistä tietoa tai koulutusta. Miten vaikeaa se muka voisi olla? Absalon kertoo.

Pian hän ymmärsi olleensa täysin hakoteillä.

Löysi opettajan

Vuonna 2017 Absalon lähti määrätietoisesti tutkimaan, miten köysi voisi tuoda lisää nautintoa hänen elämäänsä. On kuitenkin yksi asia käyttää käsirautoja ja kahleita kotona makuuhuoneessa, mutta aivan eri asia sitoa kumppanin koko vartalo ja nostaa hänet riippumaan köysistä!

- Ennen kaikkea on kyse turvallisuudesta. Ja siihen kuuluvat sekä oikea sitomistekniikka että fyysinen ja sanallinen viestintä kumppanin kanssa.

Lopulta Absalon otti yhteyttä Tanskan Itä-Jyllannissa sijaitsevaan köysikerhoon Klub Nawaan, joka on erikoistunut opettamaan Shibarin, Kinbakun ja vapaamman bondage-tyylin kaltaisia sitomistekniikoita. Pääpaino on tiedon jakamisessa, oppimisessa ja kehittymisessä, ja kaikki ovat tervetulleita mukaan kokemuksesta riippumatta. Absalon löysi Nawa-kerhosta opettajan, joka opasti ja auttoi häntä kehittymään taitavaksi riggeriksi.

- Luulin osaavani kaiken jo ennen kuin aloitinkaan – vain siksi että olin innostunut aiheesta. Mutta huomasin, että minulla oli paljon opittavaa! Aina on mahdollista kehittyä, sekä kommunikaation että tekniikan osalta, Absalon sanoo.

- Iso osa tätä kaikkea on tietynlainen ajattelutapa, ja sitä en ollut ymmärtänyt ennen Nawaan liittymistä. Heidän energiansa on jotain sellaista, mitä ei muualta löydy. Se oli yksi syy siihen, miksi etsin klubista itselleni opettajan. Hän näytti minulle, millaista on olla oikea rigger.

Fantasiasta elämäntapaan

Se, mikä alkoi fantasiana, muuttui myöhemmin harrastukseksi ja on nyt elämäntapa. Samaan tapaan kuin esimerkiksi pyöräilystä kiinnostuneet ovat aina hankkimassa uusia varusteita harrastustaan varten, myös sidontaa harrastavilla on aina tiedossa jokin uusi vekotin, uusi ura raivattavaksi ja ainainen halu päästä pidemmälle ja kehittyä. Absalon on jopa alkanut valmistaa köyttä itse, jotta saisi siitä juuri sellaisen kuin haluaa.

Nyt 36-vuotiaalla Absalonilla on laaja kokemus riggingistä. Hän kertoo tulleensa vuosien varrella entistä taitavammaksi, koska hän on oppinut virheistään ja keskittynyt vahvasti tavoitteeseensa: kehittyä parhaaksi versioksi itsestään. Absalon tarkentaa:

- Tässä ympäristössä on välttämätöntä käyttää ääntään ja ottaa asioita rohkeasti puheeksi. Virheitä voi hyvinkin tapahtua, mutta niistä on otettava vastuu. Etenkin aloittelijan on tärkeää nähdä, että taitojen karttuminen vie oman aikansa. Ei voi vain ripustaa ihmistä köyden päähän ja sanoa, että nyt tämä rigging on valmis.

Vaikka olisit kuinka kokenut, virheitä sattuu. Se on osa oppimisprosessia.

- Minulle on äärimmäisen tärkeää oppia virheistä. Vaikka olen harjoitellut, kysynyt neuvoa ja keskustellut kumppanini kanssa, asiat eivät silti aina mene suunnitelmien mukaan. Virheiden tekemisen häpeä on sisäänrakennettuna meissä kaikissa, mutta minun kokemukseni mukaan se on erityinen ongelma miesten kohdalla. Se on suuri tabu. Valitettavasti se tarkoittaa myös sitä, että monet eivät uskalla puhua asiasta, vaan piilottelevat tunteitaan.

Absalon olisi voinut tehdä itsekin niin, mutta hän päätti jo alussa tietoisesti rikkoa tabun.

- Päätin toimia päinvastoin, ja nykyään puhun siitä melko avoimesti. Jos nimittäin yksilöllä on rohkeutta kertoa virheistään, me kaikki voimme oppia niistä yhdessä. Kun uskallamme olla rehellisiä tunteistamme, etenkin niistä vaikeimmista, voimme luoda todella intiimin tilan. Vastineeksi saat ainutlaatuisen vapauden ja voimakkaamman halun tutkia uusia asioita. Kun huomaat, että sinua ei tuomita tunteistasi, vaan sinut otetaan avosylin vastaan, tapahtuu jotain ihmeellistä.

Kuten missä tahansa muussa suhteessa, kommunikaatio on kaiken A ja O. Sinun on oltava avoin palautteelle ja tietoinen ympäristöstäsi. Siksi on tärkeää, että kumppanisi kuuntelee sinua ja hyväksyy sinut sellaisena kuin olet.

- Minun on tiedettävä, että kumppanini viihtyy kanssani ja kertoo minulle, jos köysi istuu liian tiukasti tai tuntuu epämukavalta. Jos hän kertoo asiasta vasta jälkeenpäin, olen pahimmassa tapauksessa saattanut vahingoittaa häntä. Ja silloin kokemus ei ole hyvä kenellekään meistä, Absalon sanoo.

Ihmisten välinen suhde on keskiössä, ja sitominen tekee siitä jotain erityistä.

- Kyseessä on melko pieni skene, joten hyviä ja taitavia riggereitä arvostetaan. Jos et ota vastuutasi vakavasti, huhut alkavat nopeasti kiertää. Minulle on tärkeää, että uudet ihmiset voivat tulla kysymään minulta neuvoja ja uudet kumppanit tietävät, että he voivat luottaa minuun, Absalon sanoo.

Kyse on muustakin kuin seksistä

Vaikka seksi voi olla osa sitä, kumppanin sitominen merkitsee paljon muutakin – esimerkiksi mahdollisuutta toteuttaa omia fantasioita. Absalon pitää itseään esiintyjänä ja vertaa riggerin työtä näyttelijän työhön.

- Jos suoriudun huonosti jonain päivänä enkä pysty keskittymään, se voi vaikuttaa kumppaniini. Luomme yhdessä äärimmäisen intiimin ja haavoittuvaisen tilan. Meidän molempien on oltava henkisesti läsnä, jotta kokemus voi onnistua.

Ja kun molemmat osapuolet ovat sopusoinnussa, elämyksestä tulee vain villimpi.

- Voi tuntua todella huumavalta löytää kumppani, jonka kanssa synkkaa hyvin, sillä silloin molemmat voivat tuntea olevansa osa yhtä ja samaa halun, kosketuksen ja yhteenkuuluvuuden kokonaisuutta. Tunnen itseni voittamattomaksi, kun minulla on kumppani, jonka kanssa kaikki toimii ja voimme jakaa yhteisen tilan ja olla täysin vapautuneita yhdessä. Siksi rigging on minun intohimoni.

Haluatko sinä kokea Absalonin sitoman kumppanin näkökulman? Löydät sen täältä.

Aiheeseen liittyviä artikkeleita

    Saa 10% alennusta seuraavasta tilauksestasiTilaa Sinfulin uutiskirje

    Tilaa uutiskirje ja saa 10% alennusta seuraavasta tilauksestasi. Uutiskirje sisältää kohdennettua markkinointia ja tarjoaa VIP-pääsyn parhaisiin tarjouskampanjoihin, uusimpiin tuotelanseerauksiin ja mahtaviin kilpailuihin. Voit perua suostumuksesi milloin tahansa. Käsittelemme tietojasi tietosuojaselosteemme mukaisesti.

    Huomiota herättämätön paketti
    Ilmainen toimitus yli 59 € tilauksille

    Toimitus

    Turvallinen maksu

    Sinful / Mcompany, Ainontie 5, Ovet 20-24, 01630 Vantaa - Y-tunnus: 2590854-1

    Kaikki mallit ovat täysi-ikäisiä.

    Copyright © 2008-2024 Sinful