TickHuomiota herättämätön paketti
TickIlmainen toimitus yli 59 € tilauksille
 • TickHuomiota herättämätön paketti
 • TickIlmainen toimitus yli 59 € tilauksille
Henkilö sitoo edessään olevan henkilön ranteita ja ylävartaloa köydelläHenkilö sitoo edessään olevan henkilön ranteita ja ylävartaloa köydellä
Oppaat
Copywriter
Päivitetty viimeksi:19/01/2022

Bondage-köysi aloittelijoille – Ultimaattinen opas

Sisällysluettelo

Lyhenteen BDSM ensimmäinen kirjain viittaa sanaan bondage, sitominen, jota voidaan kuvailla myös sanoilla kahlitseminen tai rajoittaminen.

Tällaisella sitomisella ei välttämättä ole mitään tekemistä kivun tai dominanssin kanssa, vaikka siihen voi tietty sellaistakin kuulua – riippuu täysin sinusta ja kumppanistasi, mitä haluatte tehdä.

Monet sidontatekniikat alkavat "single column tie” -solmusta, ja tämä on myös ensimmäinen solmu, joka sinun on hyvä opetella.

Se on selkeä aloittelijan solmu, ja jo tämän perussolmun opettelu avaa sinulle mahdollisuudet hauskanpitoon. Kerromme tarkemmat ohjeet myöhemmin postauksessa.

Saat myös inspiraatiota bondage-köysillä leikkimiseen, ja vaikka olisit asian suhteen täysi noviisi, varmistamme myös, että opit leikkimään turvallisesti.

Tutustutaanpa aluksi tarkemmin shibariin ja siihen, mistä tämä koko bondage-köysillä leikkiminen on peräisin.

Henkilö, jonka ylävartalo on sidottu shibari-tyylisesti

Shibarin alkuperä

Yksi suosituinpia bondage-tyylejä on shibari, joka tunnetaan myös japanilaisena köysitaiteena. Estetiikkaan pyrkivä shibari-sidonta muodostuu monenlaisista solmuista ja tavoista, joilla köysi kiemurtelee vartalon ympärillä.

Lyhyesti sanottuna shibari tarkoittaa "sitomista", ja sen tekniikat ovat jäljitettävissä 1600-luvulle, jolloin samurait käyttivät niitä. Menetelmä on sittemmin kehittynyt henkisempään ja aistillisempaan suuntaan.

Voisi erehtyä ajattelemaan, että shibarissa on ensisijaisesti kyse itse bondage-köydestä ja siitä, ettei sidottu voi liikkua, mutta itse asiassa keskiössä on nimenomaan tilanteen henkinen puoli. Sitojan ja sidottavan välinen intiimiys syntyy hallinnasta luopumisesta ja siitä luottamuksesta, jota sidottava tuntee sitojaa kohtaan.

Shibari onkin puhtaimmillaan kahden tai useamman ihmisen välinen side. Sitä voidaan verrata tanssiin, jossa joku vie ja muut osallistujat antautuvat vietäviksi. Bondage-köydestä tulee siten väline intiimiin, luottamukselliseen ja leikkisään kanssakäymiseen.

Tämän tyyppisessä bondagessa seksuaalisuuden ei tarvitse olla keskiössä, vaan sitä voidaan käyttää muun muassa meditatiivisena harjoituksena. Voit sitoa bondage-köyden myös vaatteiden päälle, eikä sinun tarvitse keskittyä sukupuolielimiin tai seksuaaliseen tyydytykseen. Voit käyttää köysitaidetta juuri siihen tarkoitukseen, joka sopii sinulle parhaiten.

Tutustutaanpa seuraavaksi bondage-köysiin.

Henkilö, jonka ylävartalo on sidottu shibari-tyylisesti siten, että köysi menee myös kaulan ympärille ja jalkojen välistä

Näin pääset alkuun bondage-köyden kanssa

obaie on todella hyvä tuotemerkki aloittelijoille ja jonkin verran kokemusta omaaville BDSM-harrastajille.

Se tarjoaa laajan valikoiman kinkyjä tuotteita, joiden avulla on helppo siirtyä fantasiasta itse toimintaan.

obaielta löytyy myös tuotteita eri materiaaleista, joten löydät varmasti jotain, joka sopii budjettiisi.

Seuraavan osion kuvien tuotteet ovat obaielta, ja antavat hyvän katsauksen siitä, mitä karhea hamppuköysi ja pehmeä puuvillaköysi voivat tarjota sinulle.

Postauksen lopussa esittelemme erilaisia obaien bondage-tuotteita, joita voit kokeilla, jos haluat sitoa jollakin muulla tavoin kuin köydellä.

Ja nyt palaamme siihen, mistä tässä postauksessa todella on kyse.

Henkilö sitoo toisen henkilön ranteen ympärille köyttä

Mihin bondage-köyttä voi käyttää?

Vaikka sidottuna oleminen saattaa näyttää hyvinkin rennolta, kyse on useimmiten tanssista kivun kanssa. Siitä huolimatta se tuntuu monista nautinnolliselta, sillä kipu on osa antautumiseen liittyvää leikkiä.

Toisinaan sidottava voi nimittäin kokea lähestulkoon transsimaisen olotilan, kun kipua koetaan useissa paikoissa yhtä aikaa.

Mitä se sitten voi tuoda sinun ja kumppanisi suhteeseen?

Seksuaalinen yhteys välillänne

Bondage voi antaa sinulle uuden näkökulman läheisyyteen ja yhdessäoloon.

Se voi olla kevyttä ja leikkisää, mutta johtaa myös syvän eroottisiin kokemuksiin, kun olette löytäneet yhteiset sävelet.

Saatat kokea valtavan endorfiiniryöpsähdyksen, joka tuo suorastaan euforisen tunteen antautuessasi sidottavaksi. Vaikka bondage-köydet voivat olla tuskallisia, sidottuna olemista ei aina koeta kivuliaaksi, koska hallinnasta luopuminen voi tuoda mielihyvää ja miellyttäviä tuntemuksia.

Luottamus – antautuminen ja leikki

Voitte ajatella bondage-köyttä apuvälineenä, joka antaa kehoillenne mahdollisuuden olla vuorovaikutuksessa aivan uudella tavalla. Vaihdelkaa pehmeän ja intiimin sidonnan ja äkillisempien, rajumpien köyden kiristysten ja tempon muutosten välillä sitoessanne köysiä ja kokeillessanne uusia asentoja.

Leikitelkää tuntemuksilla ja tutkikaa toistenne energioita. Bondage-köysi on väline keskinäiseen tanssiin; sen ei tarvitse olla keskiössä. Painopiste on teidän kahden kohtaamisessa.

Henkilö sitoo mustaa köyttä toisen henkilön ympärille

Luovu kontrollista

Tyhjennä mielesi ja vaivu vartalosi tuntemuksiin tai tyhjyyteen. Jos olet itse sidottavana, sinun on luotettava kumppaniisi. Keskity ainoastaan siihen, miltä se tuntuu. Luovu hallinnasta ja antaudu tuntemuksille. Tällä tavoin saat mahdollisuuden kokea alussa mainitsemamme endorfiiniryöpyn.

Sekä luottamus että tekniikka vievät aikaa

Vaikka solmujen solmiminen näyttää videolla leikkisän helpolta, näin ei todellakaan ole, vaan sen oppiminen vie aikaa. Myös sidottavana olemiseen ja tarvittavan luottamuksen rakentamiseen voi kulua aikaa, jotta sidottava uskaltautuu antautumaan. Voitte edetä juuri siinä tahdissa, joka tuntuu teille oikealta. On parempi ottaa asiat hieman hitaammin kuin edetä niin nopeasti, ettet halua yrittää uudelleen.

Mistä pääsemmekin seuraavaan kohtaan kinkyllä asialistallamme.

Lähikuva shibari-sidonnasta henkilön ylävartalon ympärillä

Turvallisuus ennen kaikkea

Ennen kuin aloitatte sitomisleikit, on erittäin tärkeää, että turvallisuusasiat ovat kunnossa. Kaksi elementtiä ovat erityisen tärkeitä optimaalisen kokemuksen kannalta.

Kommunikaatio

Aloittakaa olemalla uteliaita toistenne suhteen ja keskustelkaa seuraavista kysymyksistä:

 • Millaisen kokemuksen haluatte kokea yhdessä?
 • Pitäisikö sen keskittyä aistilliseen ja intiimiin kokemukseen vai olla seksuaalinen ja leikkisä?
 • Onko jotain, mitä ette halua tehdä näiden puitteiden rajoissa?

Riippumatta siitä, kuinka kauan olette tunteneet toisenne, toisen ajatuksia on mahdotonta lukea, joten löytäkää yhteinen sävel sanallisesti.

Kun olette tietoisia toistenne odotuksista jo etukäteen, kokemuksesta tulee huomattavasti parempi. Teidän ei tarvitse käydä läpi kaikkea yksityiskohtaisesti – kyse on yhteisen lähtökohdan löytämisestä.

Lisäksi on myös helpompaa olla luova ja leikkisä, kun teillä on yhteiset, sovitut puitteet leikille, kuin jos kaikki vaihtoehdot olisivat avoinna.

Turvallisuus

Tämä on sanomattakin selvää, mutta sanomme sen silti: turvallisuus ennen kaikkea!

Olipa käsissäsi sitten bondage-köysi tai joku muu BDSM-leikkeihin tarkoitettu tuote, tutustu sen käyttötapoihin ja ominaisuuksiin huolella, ennen kuin lähdet toteuttamaan BDSM-fantasiaasi.

Jotta pääsisit hyvin alkuun, olemme koonneet alle kolme tärkeintä turvallisuussääntöä köysillä leikkimiseen.

Hamppuköyttä sidottuna henkilön käsien ympärille

Hätätilanteessa Bondageen liittyy liikkuvuuden rajoittaminen, ja kontrollista irti päästäminen niin suuressa määrin voi olla todella intensiivinen kokemus.

Siksi on tärkeää, että keskustelet kumppanisi kanssa ennen sidontaleikkiä, sen aikana ja sen jälkeen. On aina hyvä kertoa etukäteen, miten toivot toimittavan siinä tilanteessa, jos reagoit voimakkaasti johonkin leikin ollessa käynnissä.

Haluatko, että sinut vapautetaan mahdollisimman pian? Haluatko tulla halatuksi, kunnes tunnet olosi paremmaksi, mutta pysyä sidottuna bondage-köysiin? Vai jotain aivan muuta?

Teidän tulee myös sopia erillisestä turvasanasta tai sopia, että käytät sanaa "stop", jos jokin tuntuu epämukavalta leikin aikana tai jos tarvitset tauon.

Turvasakset Pidä sakset aina lähellä ja mieluiten paikassa, jossa kukaan ei astu niiden päälle tai leikkaa niillä itseään.

Älä koskaan käytä sitomiseen mitään, mitä et ole valmis leikkaamaan auki tilanteen niin vaatiessa.

Varo hermosäikeitä Älä koskaan sido liian tiukasti – sinun pitää saada vähintään kaksi sormea mahtumaan ihon ja bondage-köyden väliin.

Jopa aloittelijan, joka ei vielä käytä kovin monimutkaisia solmuja, on välttämätöntä kiinnittää huomiota hermoratoihin. Bondage-köyden sitominen erittäin tiukasti ranteeseen ja yleensäkin nivelen kohtaan voi aiheuttaa hermovaurioita, jos painetta on liikaa ja liian pitkäkestoisesti. Harjoittele aina ennen kuin ryhdyt toimeen.

Kahta erilaista köyttä, sakset ja kuva ihmishahmoista puhumassa toisilleen

Aloittelijan solmu

Ja NYT olemme päässeet aloittelijan solmuun asti, jonka lupasimme sinulle opettaa postauksen alussa: Single column tie, eli solmu joka sidotaan bondage-köydellä yhden raajan tai muun kehon osan ympärille.

Miksi tämä on suositelluin solmu aloittelijalle? Siksi, että se on perustana useimmille muille solmuille ja sidonnoille.

Eli kun opit tämän, sinulla on hyvä pohja oppia uusia solmuja.

Lisäksi siihen liittyy useita hyviä puolia, joista et halua jäädä paitsi.

 • Solmu on helppo sitoa ja avata, kun ymmärrät tekniikan, johon se perustuu. Voit myös oppia nopeasti double column tie -solmun, koska se on melkein samanlainen.
 • Voit harjoitella omalla jalallasi, kunnes osaat solmun sitomisen vaikka silmät ummessa.
 • Käytä sitä kaikissa vartalon yksittäisissä osissa, kuten olkavarressa, kyynärvarressa, reisissä, säärissä ja vyötäröllä (mutta ei kaulassa - siihen vaaditaan huomattavasti enemmän kokemusta).
 • Solmun leveys jakaa paineen iholla, mikä estää hiertymien syntymistä.

Nyrkkisääntö: On tärkeää, että sidot solmun niin kuin se on tarkoitettu sidottavaksi etkä kehittele omia virityksiä. Vääränlainen solmu bondage-köydessä voi saada sen kiristymään itsestään huomaamattasi, mikä voi johtaa hermoratojen vahingoittumiseen.

Kuva aloittelijan solmusta

Miten sidot single column tien? (Somerville Bowline)?

Olemme kirjoittaneet kuvitetun oppaan, jotta se olisi sinulle mahdollisimman helppoa.

Voit käyttää 5, 8 tai 10 metrin pituista köyttä solmun sitomiseen.

1. Etsi bondage-köyden keskikohta (voit halutessasi sitoa tavallisen solmun keskikohtaan, jotta löydät oikean kohdan nopeasti seuraavalla kerralla). Tämä tehdään tarttumalla molempiin päihin ja taittamalla köysi kaksinkertaiseksi, jolloin köyden keskiosaan muodostuu lenkki.

Liu’uta bondage-köyttä käsien läpi kahdesti: kerran päistä kohti keskikohtaa taittaaksesi köyden kaksinkerroin, ja kerran keskeltä päitä kohti niin, että köysi siliää ja on käyttövalmis. (Pidä keskiosaa silmällä, jotta et kadota sitä tämän vaiheen aikana.)

Taitettu köysi henkilön käsissä

2. Kierrä lenkki käden tai jalan ympäri kolme kertaa. On tärkeää, että raajan ympärille muodostuvat 6 riviä bondage-köyttä ovat suunnilleen suoria. Varmista, että sinulla on tässä kohtaa riittävästi köyttä jäljellä sen lenkkipäässä (keskiosan taitos).

Lenkki kierrettynä käsivarren ympärille

3. Muodosta silmukka köyden pitkällä hännällä (silmukka asettuu sidonnan päälle).

Silmukan muodostus

4. Pujota lenkki ylöspäin silmukan läpi.

Lenkin pujotus

5. Pujota lenkki koko sidonnan alta (oikealta vasemmalle).

Lenkin pujottaminen koko sidonnan alta

6. Laita kaksi sormea silmukkaan ja ota kiinni lenkin keskiosasta. Vedä lenkki puoliksi silmukan läpi ja kiristä köyden pitkästä päästä pitäen samalla lenkkiä napakasti paikoillaan silmukan molemmilta puolilta.

Solmun kiristys

Jos vedät lenkin kokonaan läpi, sidonnan purkaminen on vaikeampaa, mutta jos vedät sen vain puoliksi silmukan läpi, se on helpompaa. Vedät vain lenkin päästä ja solmu purkautuu.

Sidonnan purkaminen

Kun solmu on valmis:

 1. Tarkista, ovatko kaikki kierrokset suunnilleen yhdensuuntaisia ja suunnilleen yhtä tiukkoja/löysiä.
 2. Tarkista, kiristyykö solmu, kun vedät jäljelle jäänyttä köyttä (jos ei, niin se on solmittu väärin).
 3. Tarkista, mahtuuko köyden ja ihon väliin vähintään kaksi sormea.

Jos voit rastittaa kaikki kolme kohtaa, solmu on aivan täydellinen!

Tarkista sidonnan tiukkuus

Kuinka käytät single column tie -sidontaa?

Osaat nyt solmun, tiedät turvallisuussäännöt, olet kommunikoinut selkeästi kumppanisi kanssa, ja olet valmiina leikkiin! Mutta kuinka laitat uudet taitosi bondage-köyden kanssa käyttöön? Kerromme mielellämme.

Tunnelma alkaa jo siitä, kun köyden keskikohta löytyy. Kyllä, jo sillä hetkellä.

Voit esimerkiksi pyytää kumppaniasi polvistumaan eteesi, kun käsittelet bondage-köyttä. Jo se luo alistumisen ja kiintymyksen ilmapiirin.

Voit juoksuttaa bondage-köyttä hitaasti käsissäsi lisätäksesi jännitystä, tai voit tehdä sen nopeasti ja aggressiivisesti osoittaaksesi olevasi tilanteen herra, ja kumppanisi saa vihjeen, että häntä tullaan käsittelemään täsmälleen samalla tavalla vain hetken kuluttua.

Sitoessasi single column tien, voit asettaa kumppanisi käden reidellesi tai rintaasi vasten, jotta läheisyys ja läsnäolo lisääntyvät sitomisen aikana. Näin leikki bondage-köyden kanssa on jo alkanut, vaikka et ole vielä sitonut ainuttakaan solmua.

Henkilö sängyllä sidottuna ranteistaan ja nilkoistaan

Jos sinulla on neljä bondage-köyttä, voit tehdä single column tien kumppanisi ranteiden ja nilkkojen ympärille ja sitoa pitkän pään sängynpäätyyn.

Se voidaan sitoa yksinkertaisella tavalla tekemällä sängynpäätyyn pikakiinnityssolmu (helposti vapautettava solmu, jossa päätä ei vedetä kokonaan läpi, vaan siihen muodostuu lenkki). Näin solmujen vapauttaminen ja uudelleen solmiminen uuteen paikkaan on helppoa.

Jos sidot single column tien kumpaankin käsivarteen, voit kiinnittää molemmat kädet joko vartalon etu- tai takapuolelle asennosta riippuen.

Kädet voidaan asettaa myös pään yläpuolelle tai kiinnittää sänkyyn tai muihin huonekaluihin riippuen siitä, missä olette.

Jos haluat lisää vaihtelevuutta, voit kokeilla:

Tempo

 • Hitaat ja aistilliset liikkeet: Se tunne, kun bondage-köysi liikkuu hitaasti iholla…
 • Nopeat ja vaativat liikkeet: Ehkä kumppanisi saa pienen säväyksen, kun kiristät solmua äkillisesti ja palautat hänet takaisin maan pinnalle.

Läheisyys ja etäisyys

 • Läheltä: Voit olla fyysisesti niin lähellä, että tunnet kumppanisi hengityksen ihollasi.
 • Kauempana: Miltä tuntuu, kun kumppanisi on aivan bondage-köyden päässä ja vain ihailee sinua kaukaa?

Tiukkuus

 • Tiukka: tunnet olevasi niin tiukasti käärittynä, ettet voi tehdä muuta kuin antautua.
 • Löysä: Löysemmät köydet voivat kutitella aistillisesti ihollasi.

Kun leikki on ohitse, varatkaa aikaa session purkamiseen keskustelemalla. Kertokaa toisillenne, miltä se tuntui ja mitä ehkä haluaisitte kokeilla ensi kerralla.

Näin sekä vartalo että aivot mukautuvat paremmin uuteen kokemukseen. Mitä yksinkertaisempana leikin pidät muutamalla ensimmäisellä kerralla, sitä helpompaa on kehittää leikkejä pidemmälle myöhemmin sen pohjalta.

Henkilö istuu polvillaan hamppuköysi sidottuna ylävartalon ympärille

Vaihtoehdoja köydelle

Jos sinusta tuntuu, että köysien kiemurat ja koukerot laittavat vain aivosi solmuun, on toki olemassa monia muitakin tapoja kumppanin kahlitsemiseen kuin bondage-köydet.

Ja vaikka muovinauhat, lahjanauhat ja muut kotoa löytyvät tavarat olisivat helposti ulottuvilla, niitä ei kannata käyttää bondageen.

Sen sijaan voit aloittaa esimerkiksi kahleilla.

Kahleita on monia eri tyyppisiä: tarranauhoilla, soljilla, nahkaisina, PU-nahkaisina, kankaisina, ketjullisina ja ilman ketjuja, jolloin liität ne toisiinsa pienien karabiinikoukkujen avulla. Näin voit muuttaa asentoa nopeasti leikin aikana ilman, että kahleita tarvitsisi irrottaa.

Kahleet ranteiden ympärillä

Lisäksi leveä remmi jakaa ranteeseen kohdistuvan paineen tasaiseksi, jolloin ihoon ei jää jälkiä.

Kaikki kahleet sopivat aloittelijoiden käyttöön, mutta kannattaa aloittaa ripustettavista kahleista. Älä säikähdä, vaikka ne näyttäisivät hieman hurjemmilta. Vaikka ne on tarkoitettu seisaaltaan kahlitsemiseen, niitä voi käyttää missä vain asennoissa. Ergonominen muotoilu helpottaa kahlitun osapuolen verenkiertoa ranteissa, jonka lisäksi niistä voi tarttua kiinni.

Riiputettavat kahleet ranteiden ympärillä

Jos olet jo ostanut bondage-köyden mutta luovuttanut solmujen opettelun suhteen, voit käyttää köyttä kahleiden kanssa ja sänkyyn kiinni sitomiseen.

Lisäksi voit myös käyttää bondage-settejä, joiden avulla voit kahlita kumppanisi sänkyyn, vaikka päädyssä ei olisi kehikkoa.

Olit sitten bondageen vihkiytynyt tai vasta ottamassa ensi askelia sidontaleikkien maailmaan, tärkeintä on viime kädessä sitojan ja sidottavan välinen läheisyys ja luottamus.

Ja bondage-köydellä leikkiminen on ihana tapa tutkia näitä elementtejä.

Nautinnollisia hetkiä!

Aiheeseen liittyviä artikkeleita

  Tilaa Sinfulin uutiskirjeSaa 10% alennusta seuraavasta tilauksestasi

  Tilaa uutiskirje ja saa 10% alennusta seuraavasta tilauksestasi. Uutiskirje sisältää kohdennettua markkinointia ja tarjoaa VIP-pääsyn parhaisiin tarjouskampanjoihin, uusimpiin tuotelanseerauksiin ja mahtaviin kilpailuihin. Voit perua suostumuksesi milloin tahansa. Käsittelemme tietojasi tietosuojaselosteemme mukaisesti.

  TickHuomiota herättämätön paketti
  TickIlmainen toimitus yli 59 € tilauksille

  Toimitus

  Turvallinen maksu

  Sinful / Mcompany, Ainontie 5, Ovet 20-24, 01630 Vantaa - Y-tunnus: 2590854-1

  Kaikki mallit ovat täysi-ikäisiä.

  Copyright © 2008-2023 Sinful