Huomiota herättämätön paketti
Ilmainen toimitus yli 59 € tilauksille
  • Huomiota herättämätön paketti
  • Ilmainen toimitus yli 59 € tilauksille
Yksi henkilö polvistuu toisen edessä läähättäen ja tarjoaa tälle kättään "tassuna"Yksi henkilö polvistuu toisen edessä läähättäen ja tarjoaa tälle kättään "tassuna"
Oppaat
Copywriter
Päivitetty viimeksi:05/10/2022

BDSM-dynamiikat

Sisällysluettelo

Tapaat ihmisiä kaikkialla – töissä ja harrastuksissa, kaupoissa ja illanvietoissa – ja kohdatessanne välillenne muodostuu erilaisia dynamiikkoja.

Joidenkin kanssa haluat jakaa koko elämäntarinasi, toisten seurassa viihdyt ehkä vain yhden illan. Sama koskee BDSM:n maailmaa. Jonkun kanssa mielesi tekee ehkä toimia laskelmoivan sadistisesti, kun taas toinen herättää metsästysviettisi ja saa sinut jahtaamaan itseään kuin saaliseläintä.

Juuri tätä aihetta käsittelen tässä artikkelissa.

Kaksi hymyilevää ihmistä seisoo lähellä toisiaan ja koskettaa toistensa ylävartaloita

Löydä oikea dynamiikka sinulle ja kumppanillesi

Oikean kumppanin ja oikean kemian löytäminen vaatii kärsivällisyyttä, sillä ihmisten välistä luonnollista dynamiikkaa voi olla vaikea muokata mieleisekseen. Jotkut etsivät nimenomaan tiettyä dynamiikkaa, kun taas toiset ottavat avoimin mielin vastaan sen mitä eteen tulee.

Pidä mielessä, että dynamiikka voi myös muuttua suhteen kehittyessä.

Dynamiikka voi muuttua esimerkiksi näin:

"Meillä on 24/7-suhde, jossa minä olen iso ja kumppanini on pikkuinen, mutta kun kumppanistani silloin tällöin kuoriutuu brat, oma sisäinen sadistini tulee esiin. Tämä luo välillemme todella mahtavan dynamiikan."

Erilaisia d/s-dynamiikkoja (dom/sub eli alistava/alistuva) on loputtomasti, joten tässä listataan vain kaikkein tavallisimmat.

Lähikuva kahdesta ihmisestä, jotka pitävät toisiaan käsivarsista kiinni

Alistava ja alistuva

Tämä dynamiikka perustuu hallintaan ja valtaan. Toinen osapuoli määrää leikin kulun, ja toinen osapuoli noudattaa käskyjä. Hallinta voi olla fyysistä, henkistä tai molempia.

Fyysiseen dominointiin voi käyttää omaa kehoa, bondage-tuotteita tai fetissiseksileluja.

Henkinen hallinta voi olla melkein mitä vain, kuten:

  • Voit pyytää alistuvaa osapuolta lähettämään sinulle kuvan joka kerta, kun hän juo lasillisen vettä 

  • Voit käyttää kehonkieltä ja komentaa häntä katseellasi tai pakottaa hänet seinää vasten

  • Voit käskeä kumppaniasi syömään jotain, mutta kieltää nielaisemasta ennen kuin annat luvan

Top ja bottom

Tässä dynamiikassa ei välttämättä ole kyse vallan eriarvoisesta jakautumisesta. Sen sijaan tässä asetelmassa yksi johtaa ja toinen seuraa, tai yksi antaa ja toinen vastaanottaa.

Termejä "top" ja "bottom" käytetään usein penetraatioseksin, köysileikkien tai iskuleikkien yhteydessä (kun leikkeihin sisältyvät esimerkiksi kädellä tai välineillä tehtävät läimäytykset). Niitä voidaan käyttää myös vähemmän valtapainotteisena tapana ilmaista alistavan ja alistuvan rooleja.

Lähikuva pariskunnasta, joista toisen ylävartalo on sidottu bondage-köydellä

Sadisti ja masokisti 

Tässä dynamiikassa osapuolet nauttivat ensisijaisesti kivun tai epämukavuuden eri ulottuvuuksista. Sadisti on henkilö, joka nauttii kivun tai kärsimyksen aiheuttamisesta kumppanilleen, ja masokisti on henkilö, joka nauttii kivusta ja kärsimyksestä.

Leikkiin ei tarvitse sisältyä vallan epätasapainoa tai dominanssia. Voitte mainiosti olla tasavertaisia, vaikka käyttäisittekin itsestänne eri nimikkeitä.

Jos tämä asetelma tuottaa sinulle eniten mielihyvää ja löydät oikean kumppanin, tällainen dynamiikka voi johtaa todella kiihottaviin kokemuksiin ja hyvin toimivaan vuorovaikutukseen.

Omistaja ja orja 

Tässä dynamiikassa on vieläkin selvempää, että toisella osapuolella on kaikki valta ja toinen osapuoli – eli orja – on olemassa vain omistajansa nautintoa varten.

Saatat myös tuntea itsesi enemmän esineeksi kuin ihmisorjaksi, sillä vaikka olette ihmisinä aina yhdenvertaisia, leikin tarkoituksena on kuitenkin teeskennellä olevanne eriarvoisia.

Voitte viedä leikin niinkin pitkälle, että alistetulla osapuolella ei ole edes ihmisen asemaa, vaan hän on pelkkä objekti, jolla ei ole sananvaltaa. Tällainen objekti voi olla esimerkiksi jalkarahi, vessa tai leikkikalu, joka on omistajan vapaassa käytössä.

Suhde voi olla hellä ja rakastava tai kylmä ja kyyninen – tai kenties vähän molempia? Valinta on teidän.

Henkilö istuu tuolilla ja käyttää tietokonetta, joka on nelinkontin seisovan henkilön selän päällä

Brat ja brat-tamer

Tässä jaottelussa alistuva osapuoli ei aina tee mukisematta sitä, mitä häneltä pyydetään. Brat on kuin pilalle hemmoteltu kakara, joka käyttäytyy tarkoituksella huonosti ja nauttii sen seurauksena saamastaan rangaistuksesta.

Toiset voivat nauttia suunnattoman paljon siitä, että saavat pöyhkeillä, kiukutella, valittaa ja haastaa riitaa. Toisia taas kiihottaa pelko ankarasta rangaistuksesta. Oli tyylisi millainen tahansa, tällaiset kontrastit voivat johtaa hyvin dynaamiseen leikkiin.

Lähikuva henkilöstä, joka näyttää kieltään

Saalistaja ja saalis 

Alkukantainen peto tai saalistaja (primal predator) nauttii saaliinsa metsästämisestä, saalis (primal prey) puolestaan saalistuksen kohteena olemisesta. Osapuolten ei tarvitse leikkiä eläimiä, vaan kyseessä voivat olla vaikka vain "metsästäjän" ja "metsästettävän" roolit.

Nautitko nurmikolla telmimisestä? Tai kiihotutko puremisesta ja raapimisesta? Kenties innostut pelkästä ajatuksesta, että sinua vaanii peto, joka on valmis hyökkäämään kimppuusi milloin tahansa.

Tässä leikissä on kyse jännityksestä, ja dynamiikka voi muuttua hetkessä. Jos olet saalis, voit esimerkiksi kirmata kaukana saalistajan edellä, mutta yhtäkkiä kompastut ja saalistaja saa sinut kiinni. Kun olet jäänyt kiinni, voit vielä taistella tiesi vapaaksi, ja leikki jatkuu, kunnes hän viimein onnistuu taltuttamaan sinut.

Omistaja ja lemmikki

Lemmikkileikeissä (petplay) alistuva osapuoli ottaa kotieläimen roolin (esimerkiksi hevonen, kissa, koira tai muu eläin) ja voi käyttää rooliasuna esimerkiksi korvia ja häntää. Hallitseva osapuoli on vastuussa lemmikistään.

Isäntä tai emäntä voi esimerkiksi sulkea lemmikkinsä häkkiin tai komentaa syömään lattialle asetetusta kulhosta. Lemmikkinä voit myös nauttia hellistä hetkistä, kun sinua silitellään tai syötetään kädestä. Toisten mielestä taas rangaistuksilla ja palkinnoilla leikkiminen on jännittävää.

Kuten kaikessa BDSM:ssä, voitte itse päättää, millaisia seksuaalisia ulottuvuuksia leikkinne pitää sisällään vai kuuluuko siihen lainkaan seksuaalisia elementtejä.

Henkilö painaa alas BDSM-häkissä olevaa toista henkilöä

Iso ja pikkuinen 

Iso (caregiver) ottaa aikuisen vastuun, jotta hänen kumppaninsa voi heittäytyä pikkuisena lapsenomaiseen rooliin. Tässä roolissa voit pukeutua tai käyttäytyä kuin olisit eri ikäinen kuin biologinen ikäsi. Saatat esimerkiksi värittää värityskirjoja tai käyttää tuttia ja unohtaa hetkeksi aikuisten maailman.

Kuten aiemmin mainitsin, BDSM:n ei tarvitse sisältää seksiä. Se voi olla eräänlainen henkinen turvapaikka tai vain hauska leikki. Jos molemmat osapuolet ovat kuitenkin kiinnostuneita tutkimaan BDSM:n seksuaalista puolta, on hyvä pitää mielessä, että rooliasuista ja rooleista riippumatta kyseessä on aina suostuvaisten aikuisten välinen leikki. 

Switchit

Tässä dynamiikassa alistavan ja alistuvan roolit voivat vaihtua. Sinulla ei välttämättä ole mitään tiettyä roolia, joka menisi kaikkien muiden edelle.

Switchit voivat vaihdella kaikkien dynamiikkatyyppien välillä, mutta useimmiten sillä viitataan d/s-dynamiikkoihin (dominointi ja alistuminen). Jos siis koet useiden eri nimikkeiden sopivan itseesi ja tunnet olosi kotoisaksi useissa erilaisissa dynamiikoissa, voit olla switch. Paljon riippuu kulloisestakin kumppanista, tilanteesta ja haluistasi. Rooleista voidaan sopia ennen leikin alkamista, tai rooleja voidaan vaihtaa kesken leikin.

Mihin näitä kaikkia nimikkeitä ja dynamiikkoja sitten voi käyttää? Siitä kerron enemmän myöhemmin.

Lähikuva kolmesta henkilöstä vetämässä BDSM-seksilelua eri suuntiin

Leiki nimikkeillä

Voit hyvinkin olla kiinnostunut kokeilemaan useita eri nimikkeitä ja dynamiikkoja, eikä mikään estä sinua tekemästä sitä!

Kuten mainittua, eri kumppaneiden kanssa voi muodostua erilaisia dynamiikkoja, mikä antaa sinulle mahdollisuuden ottaa selvää siitä, mikä niistä vastaa parhaiten sinun tarpeitasi ja toiveitasi.

Niin kauan kun molemmat kumppanit ovat yhtä mieltä kokeiluihin ryhtymisestä, vain mielikuvitus on rajana tutkiessanne sitä, mitä eri nimikkeet ja dynamiikat voivat antaa juuri teille.

Tehkää yhdessä tutkimusretkiä ja selvittäkää, mikä toimii ja mikä ei toimi teidän kohdallanne. Saatatte tarvita aikaa eri skenaarioihin totuttelemiseen ja niiden herättämien ajatusten käsittelyyn, tai sitten voitte käydä nopeassa tahdissa läpi kokonaisen listan eri vaihtoehtoja.

Jotkin nimikkeet ja dynamiikat, joista et ole nyt lainkaan kiinnostunut, saattavat myöhemmin yhtäkkiä vaikuttaa kiehtovilta ja kokeilemisen arvoisilta – ja päinvastoin. Pysy siis uteliaana ja lähde ennakkoluulottomasti kokeilemaan kaikkea, mikä vaikuttaa sinusta mielenkiintoiselta!

Nautinnollisia hetkiä!

Kaksi henkilöä seisoo lähekkäin ja koskettaa toistensa ylävartaloa

Aiheeseen liittyviä artikkeleita

    Saa 10% alennusta seuraavasta tilauksestasiTilaa Sinfulin uutiskirje

    Tilaa uutiskirje ja saa 10% alennusta seuraavasta tilauksestasi. Uutiskirje sisältää kohdennettua markkinointia ja tarjoaa VIP-pääsyn parhaisiin tarjouskampanjoihin, uusimpiin tuotelanseerauksiin ja mahtaviin kilpailuihin. Voit perua suostumuksesi milloin tahansa. Käsittelemme tietojasi tietosuojaselosteemme mukaisesti.

    Huomiota herättämätön paketti
    Ilmainen toimitus yli 59 € tilauksille

    Toimitus

    Turvallinen maksu

    Sinful / Mcompany, Ainontie 5, Ovet 20-24, 01630 Vantaa - Y-tunnus: 2590854-1

    Kaikki mallit ovat täysi-ikäisiä.

    Copyright © 2008-2024 Sinful