TickHuomiota herättämätön paketti
TickIlmainen toimitus yli 59 € tilauksille
 • TickHuomiota herättämätön paketti
 • TickIlmainen toimitus yli 59 € tilauksille
Henkilön ojennetussa kämmenessä lukee "STOP"Henkilön ojennetussa kämmenessä lukee "STOP"
Oppaat
Copywriter
Päivitetty viimeksi:20/03/2022

BDSM-turvasanat – Ultimaattinen opas

Sisällysluettelo

On yleinen väärinkäsitys, että BDSM:ssä rikottaisiin henkilökohtaisia rajoja.

Ihanteellisessa tilanteessa BDSM-kumppaneina voitte mennä suoraan rajan tuntumaan. Ehkä vilkaisette varovasti mitä sen takana on, mutta ei yhtään sen enempää.

Sen sijaan kyse on toistenne tutkimisesta yhdessä asettamienne rajojen puitteissa riippumatta siitä, millaisia BDSM-leikkejä leikitte.

Joten, mistä tiedät, kun kumppanisi raja on lähellä, jotta voit välttää sen ylittämisen?

Käyttämällä turvasanaa.

Suosittelemme kahden eri turvasanan käyttöä. Toinen tarkoittaa: "Olemme hyvin lähellä rajaani" ja toinen puolestaan: "Olemme nyt saavuttaneet rajani".

Lisäksi voitte sopia pysäytysmerkin, jolla voi ilmoittaa, että leikit pitää pysäyttää, jos esimerkiksi suu on peitettynä tai sanojen käyttäminen on liian vaikeaa.

Kerromme tässä blogipostauksessa kaiken, mitä sinun tulee tietää BDSM-turvasanoista, minkä jälkeen olet valmis tutkimaan BDSM-maailmaa kumppanisi kanssa.

Huomaa, että tässä blogissa käytetään nimityksiä "alistava" ja "alistuva", mutta voit luonnollisesti käyttää mitä tahansa haluamiasi nimityksiä.

Alistava osapuoli Hän, joka ohjaa leikin kulkua ja toista osapuolta leikin ajan.

Alistuva osapuoli Hän, joka keskittyy nauttimaan ja antaa alistavan osapuolen ohjata itseään leikin ajan.

Kaksi naista leikkimässä BDSM-varusteilla

Milloin käytätte turvasanaa tai stop-merkkiä?

Turvasanaa tai stop-merkkiä käytetään, kun sinun tai kumppanisi raja on melkein saavutettu.

Tämä tarkoittaa, että on täysin normaalia sanoa ei, vaikka kyse olisi BDSM:stä, koska siinä on usein kyse tutkimisesta ja haastavammista kokeiluista.

Rajasi voivat muuttua päivästä toiseen ja tunnista toiseen — se riippuu muun muassa kumppanista, tilanteesta ja tunteista.

Jokin, jolle olet aiemmin sanonut "kyllä", voi yhtäkkiä tuntua liian intensiiviseltä, ja jokin, jolle olet aiemmin sanonut "ei", voi olla juuri sitä, mitä haluat.

Siksi turvasanat ja stop-merkit ovat olemassa. Ne varmistavat leikkisi onnistumisen.

Nainen seisoo suukapula käsissään

Leikit missä "Seis" ei tarkoita "Seis"

Voi olla, että muistat kuinka lapsena kutituksen tunne kävi niin ylivoimaiseksi, että huusit "Ei ei ei, lopeta!", mutta heti kun se loppui, halusitkin sen jatkuvan.

Voit hyvin leikkiä tällaista leikkiä aikuisena. Nyt mukana on kuitenkin myös aikuisten etuoikeudet ja velvollisuudet. Jos haluat tietää lisää kuinka suunnittelet BDSM-leikin, meillä on juuri sinulle sopiva blogiteksti.

Jos päätät käyttää turvasanoja sen sijaan, että sanoisit "ei" tai "lopeta", sinulla on mahdollisuus teeskennellä, ettet pidä leikistä, ja voit siksi sanoa esimerkiksi "Ei, älä" ilman, että se muuttaa mitään.

Sitä kutsutaan termillä “consensual-non-consent” eli "suostumukselliseksi-ei-suostumukseksi.

Nainen istuu toisen naisen päällä ja kutittaa tätä

Consensual-non-consent (CNC)

Osana leikkiä tässä ei ole kyse nautinnon ilmaisemisesta, vaan pikemminkin päinvastaisesta.

Vaikka siitä on sovittu etukäteen, näyttää siltä, että kumppani ei suostu. Sitä kutsutaan nimellä Consensual-non-consent (CNC), eli suostumukselliseksi ei-suostumukseksi. Eräänlaiseksi "ei, ei tarkoita ei" -leikiksi.

Pelkän kehonkielen käyttäminen voi vaikeuttaa kumppanin signaalien ymmärtämistä. Siksi turvasanat ovat välttämättömiä, jotta sekä sinä että kumppanisi olette turvassa leikin aikana.

BDSM:n ei tarvitse sisältää CNC-leikkiä millään tavalla, mutta se on vaihtoehto, jos haluat tutkia miltä tuntuu, kun voit sanoa ei osana leikkiä, ilman että se keskeytyy.

Kyse on kommunikaatiosta ja siitä, mikä saa kummankin teistä syttymään. Jos haluat kokeilla CNC-leikkejä, puitteet tulee aina sopia etukäteen ja sinun on tiedettävä, mitä turvasanoja käytätte.

Naisella, jolla on kahleet, on kädet päänsä yläpuolella

Molemminpuolinen luottamus

Toinen väärinkäsitys on, että alistuvan täytyy luottaa alistavaan varauksettomasti, ja siksi alistava voi tehdä mitä haluaa.

BDSM:ssä (ja kaikissa muissakin seksuaalisissa akteissa) on kyse keskinäisestä luottamuksesta.

Jotta alistava voi suorittaa roolinsa ja leikki edetä, on tärkeää, että alistuva sanoo turvasanan, kun hänen rajaansa lähestytään tai se saavutetaan.

Tämä ei kuitenkaan tarkoita, että kaikki on sallittua niin kauan kuin turvasanaa ei ole käytetty. Odotuksiin on aina vastattava sekä ennen että jälkeen – ja asia on myös tarkistettava leikin aikana. Se voidaan tehdä muun muassa pyytämällä alistuvaa toistamaan turvasana, jotta on selvää, että hän muistaa sen edelleen ja pystyy käyttämään sitä.

Nainen ja mies ovat hyvin lähellä toisiaan, ja nainen pitelee miehen päätä.

Henkilökohtaiset rajat: Et ole yliherkkä

Vaikein osa rajojen asettamisessa on pelko "toisen henkilön työntämisestä pois" tai tappion tunnustamisesta. Mutta rajojen asettaminen ei ole koskaan tappio.

Jos pääset lähelle rajaa, saatat tuntea olevasi "herkkä" tai "huono kumppani", mikä ei tietenkään ole totta. Rajasi ovat todellisia, ja sekä sinun että kumppanisi tulee kunnioittaa niitä.

Kun turvasanaa käytetään, on ratkaisevan tärkeää, että se otetaan hyvin vastaan ja huomioidaan.

Se lisää turvallisuutta ja luottamusta välillänne ja tekee turvasanan käytöstä helpompaa seuraavalla kerralla.

Muuttuvat rajat

Henkilökohtaiset rajat voivat olla hyvin vivahteikkaita ja muuttua päivästä, paikasta, kumppanista ja minuutista toiseen.

Vaikka teillä olisi selkeä sopimus siitä, mitä, miten ja milloin tapahtuu, sinun tai kumppanisi rajat voivat silti muuttua – jotkin rajat selviävät vasta tilanteessa.

Leikki voi yhtäkkiä muuttua liian ylivoimaiseksi tai kommunikaatio voi olla liian nopeaa, ja harvoin pystyt todella ennustamaan, missä rajasi kulkevat aivan tarkalleen.

Et siis ole huono kumppani sanomalla ei.

Päinvastoin, teet itsellesi ja kumppanillesi suuren palveluksen merkitsemällä rajasi, jolloin voitte molemmat jatkaa leikkejä luottavaisina.

Usein turvasanojen ja stop-merkkien käyttö auttaa rakentamaan luottamusta sinun ja kumppanisi välille, koska voit luottaa siihen, että aina voi sanoa ei, jos rajat saavutetaan.

On vaikea sanoa ei, ja sitä on harjoitettava. Jos voit sanoa vain yhden sanan tai tehdä eleen kädellä, se voi helpottaa sanomaan ei stressaavassa tilanteessa.

Nainen pitelee sylissään toista naista, jolla on kaulapanta

Ehdotuksia BDSM-turvasanoiksi

BDSM:ssä käytetään sekä verbaalisia ja ei-verbaalisia turvasanoja. Eli turvasanoja ja stop-merkkejä.

On myös hyvä idea käyttää sanaa, joka tarkoittaa "Varo, olen lähellä rajojani", jolloin leikkiä ei tarvitse keskeyttää, kun se sanotaan.

Liikennevalomalli

Ilmeinen valinta on liikennevalomalli, eli käytät PUNAISTA, KELTAISTA ja VIHREÄÄ ilmaisemaan, missä mennään.

PUNAINEN = SEIS KELTAINEN = HIDASTA VIHREÄ = JATKA

Leikin aikana alistava voi kysyä alistuvalta "Missä värissä olet?", johon alistuva voi vastata esimerkiksi "vihreä", jos he eivät ole lähellä rajaa, ja sitten leikki voi jatkua esteettä.

Se on hallittavissa oleva tapa tarkistaa kumppanisi vointi leikin aikana ja muistuttaa häntä ilmoittamaan siitä itse.

Tietenkin on tärkeää sanoa punainen tai keltainen heti, kun se on tarpeellista, vaikka kukaan ei olisi kysynyt.

Nainen näyttää keltaista merkkiä, kun toinen nainen pitää läimäytintä hänen poskeaan vasten

Kansainväliset turvasanat

Useimmat ihmiset valitsevat BDSM-turvasanan, jota et todennäköisesti sano vahingossakaan seksuaalisessa yhteydessä. Tällaisia ovat eimerkiksi "vaahtokarkki" tai "ananas".

Useimmissa eurooppalaisissa BDSM-seuroissa ja -yhdistyksissä yleinen turvasana on CIRCUS eli sirkus.

Jos unohdat turvasanasi, on aivan yhtä lailla pätevää sanoa vain "turvasana" tai "stop-sana".

Painissa luovutetaan kahdella nopealla ja kovalla napautuksella lattiaan. Siitä kuuluu kova ääni, joka helpottaa sen havaitsemista.

Käsittelemme tätä seuraavassa osassa, koska ei-verbaalisia BDSM-turvasanoja on monia erilaisia.

Ananas, vaahtokarkki ja kolme eriväristä pyöreää paperia.

Ei-verbaaliset turvasanat (stop-merkit)

Joidenkin on vaikeaa käyttää suoria sanoja, koska he itse ovat ei-verbaalisia seksuaalisen kanssakäymisen aikana.

Saatat myös joutua tilanteeseen, jossa puhuminen on mahdotonta, esimerkiksi jos sinulla on hengenahdistusta, suukapula tai makaat kasvot vasten tyynyä.

Voit olla niin tunteiden ja tuntemusten vallassa, että sanojen lausuminen voi olla vaikeaa. Tai voi tuntua ylivoimaiselta rikkoa hiljaisuus äänelläsi.

Tällöin paras vaihtoehto on käyttää ei-verbaalisia turvasanoja.

Nainen, jolla on suukapula ja kaulapanta ja näyttää kylttiä käsillään

Napautus

Palataksemme napautukseen, sitä voidaan helposti käyttää BDSM-leikissä, jossa napautat selkeästi lattiaa, seinää tai mitä tahansa lähellä olevaa kohdetta kertoaksesi "ei enempää tätä, kiitos", "olet erittäin lähellä rajaani" tai "rajani on saavutettu".

Napautus voidaan sekä kuulla että nähdä. Lisäksi etuna on se, että jos olet fyysisesti lähellä kumppaniasi, voit taputtaa hänen vartaloaan vasten, jotta hän tuntee sen selvästi.

Nainen istuu toisen naisen päällä, joka makaa kasvot alaspäin lattialla

Käsimerkki

Jos ei-verbaaliset turvasanat toimivat sinulle parhaiten, voit käyttää tiettyjä käsimerkkejä, jotka tarkoittavat stop/lopeta.

Se voi olla esimerkiksi käsien nopea avaaminen ja sulkeminen, tai voit käyttää klassista “stop”-käsimerkkiä ojentamalla käsivartta eteenpäin ja taivuttamalla kämmenen ranteesta ylöspäin, jolloin muodostat selkeän etäisyyden välillenne.

Stressitilanteissa voi olla vaikeaa pukahtaa sanaakaan lopettamisesta, mutta ei-verbaalisten turvasanojen avulla sinulla on mahdollisuus purkaa tilanne.

Ei-verbaalisia turvasanoja voi olla vaikeampi havaita. Siksi on tärkeää, että alistavana osapuolena pidät näitä jatkuvasti silmällä ja että alistuvana osapuolena teet merkin mahdollisimman selkeästi.

Kahleissa oleva nainen antaa käsimerkin samalla, kun toisella naisella on kädet hänen kaulansa ympärillä

Vinkki: Napauttamalla voidaan myös ilmoittaa, että jotain ei niin merkityksellistä on vialla. Jos kumppanillasi on liian kova ote kädestäsi, voit napauttaa hänen kättään. Kun ote on löystynyt, leikki voi jatkua ilman, että tunnelma muuttuu radikaalisti.

Normaali suostumus

Perinteisten kinky-leikkien turvasanoilla voi myös olla sama merkitys, joka niillä on jo, joten "stop" tarkoittaa "stop" ja "vapauta minut" tarkoittaa "vapauta minut".

Sillä ei ole väliä, valitsetko turvasanan "stop" vai "ananas". Se on vain täsmennettävä ennen leikin alkua, jotta ei synny väärinkäsityksiä.

Jos otat ensimmäisiä askeliasi BDSM:n maailmassa, on hyvä idea päättää, että "stop" tarkoittaa "stop". Tällä tavalla sinun ei tarvitse muistaa eri sanoja ja sinusta on luonnollista ja helppoa sanoa ei.

Tietenkin on mahdollista sanoa kokonaisia lauseita, mutta on mukavaa, että turvallisuuden vuoksi käytössä on yksinkertainen turvasana.

Kaksi naista istuu ananaksen, vaahtokarkkien ja kolmen värillisen paperin kanssa

Entä sen jälkeen?

Jos mielestäsi se, mitä tapahtuu turvasanan käytön jälkeen, on epävarmaa ja hallitsematonta, on olemassa vaara, että turvasanaa ei koskaan käytetä.

Siksi on aivan yhtä tärkeää sopia siitä, mitä pitää tapahtua, kun turvasana sanotaan, kuin on sopia itse sanasta.

Mieti, haluatko:

 • leikin päättyvän kokonaan ja sinua pideltävän,
 • että leikki ei lopu kokonaan, vaan että pidät pidemmän tauon ja arvioit, haluatko lisää,
 • että sinuun ei kosketa lainkaan ja sen sijaan sinun annetaan olla yksin, kunnes itse pyydät läheisyyttä,
 • jotain täysin erilaista, joka toimii sinulle.

Voi olla vaikea arvata, mitä tietyssä tilanteessa tarvitset, mutta lähtökohta on aina hyvä sopia, jotta molemmat osapuolet tuntevat olonsa luottavaisiksi kuinka tilanne käsitellään.

Tämä on paras tapa varmistaa, että molemmat osapuolet tuntevat turvallisesti voivansa käyttää turvasanoja, sillä tiedätte molemmat, mitä kummaltakin tilanteessa vaaditaan.

Mies makaa naisen sylissä

Resepti stop-merkeistä sopimiseen

Mistä aloitatte ja mitä teette?

Meillä on resepti, jossa on kolme yksinkertaista vaihetta, joiden avulla tiedätte helposti ja nopeasti mitä tehdä.

1. Valitse turvasana

Ehdotukset: SEIS, TAUKO, SEIS – TARKOITAN SITÄ, APUA, PUNAINEN, MANGO, SIRKUS, VAAHTOKARKKI.

Sopikaa siitä, mitä odotat tapahtuvan, kun turvasanaa käytetään.

2. Valitse varoitussana

Ehdotukset: KELTAINEN, ARMOA, OLEN LÄHELLÄ RAJAANI, HIDASTA, KESKITASO/MEDIUM, ANANAS, MÄNTY.

Sopikaa siitä, mitä odotat tapahtuvan, kun varoitussanaa käytetään. Haluatko, että sinua painostetaan hieman enemmän vai pitäisikö kyseisen tilanteen intensiteettiä lieventää ja ottaa uusi suunta leikille sitä pysäyttämättä?

3. Valitse Stop-merkki

Ehdotuksia: Avaa ja sulje kätesi nopeasti, käytä napautusta, käytä rauhanmerkkiä, heiluta molemmilla käsillä, napsauta sormia, jazz-kädet

Sopikaa siitä, mitä odotat tapahtuvan, kun merkkiä käytetään. Tarkoittaako se "varoitusta" vai tarkoittaako se "lopettamista"? Onko sinulla merkki jokaiselle sanalle?

Kuusi kättä, jotka näyttävät erilaisia käsimerkkejä

Kiinnitä huomiota:

On vaikeaa oppia asettamaan rajoja, mutta harjoittele hiljaa, kunnes olet varma pysäytysmerkkien käytöstä stressaavissa tilanteissa.

Ein sanominen voi jo itsessään tuntua rajan ylittämiseltä.

Anna aina tunnustusta kumppanillesi turvasanojen käytöstä ja rajojen asettamisesta.

On tärkeää, että kumppanillesi on mahdollisimman helppoa olla sinulle rehellinen. Teet sen ottamalla sanat, toiveet ja tarpeet hyväksyen vastaan.

Alistavan vastuulla on varmistaa, että olette sopineet turvasanoista, varoitussanoista ja stop-merkistä.

Alistuvan vastuulla on käyttää stop-merkkejä, kun hän havaitsee lähestyvänsä rajaa.

Sekä alistava että alistuva ovat vastuussa siitä, että he auttavat toisiaan tuntemaan olonsa turvalliseksi etukäteen ja muistuttavat toisiaan siitä, että on ok sanoa ei leikin aikana.

Nyrkkisääntö: Jos harkitset stop-merkin käyttöä, on aika käyttää sitä. On parempi sanoa ei liian aikaisin kuin liian myöhään.

Pitäkää hyvää huolta toisistanne ja pitäkää hauskaa!

Aiheeseen liittyviä artikkeleita

  Tilaa Sinfulin uutiskirjeSaa 10% alennusta seuraavasta tilauksestasi

  Tilaa uutiskirje ja saa 10% alennusta seuraavasta tilauksestasi. Uutiskirje sisältää kohdennettua markkinointia ja tarjoaa VIP-pääsyn parhaisiin tarjouskampanjoihin, uusimpiin tuotelanseerauksiin ja mahtaviin kilpailuihin. Voit perua suostumuksesi milloin tahansa. Käsittelemme tietojasi tietosuojaselosteemme mukaisesti.

  TickHuomiota herättämätön paketti
  TickIlmainen toimitus yli 59 € tilauksille

  Toimitus

  Turvallinen maksu

  Sinful / Mcompany, Ainontie 5, Ovet 20-24, 01630 Vantaa - Y-tunnus: 2590854-1

  Kaikki mallit ovat täysi-ikäisiä.

  Copyright © 2008-2024 Sinful