TickHuomiota herättämätön paketti
TickIlmainen toimitus yli 59 € tilauksille
  • TickHuomiota herättämätön paketti
  • TickIlmainen toimitus yli 59 € tilauksille
Mies istuu sängyllä ja pitelee selkäänsäMies istuu sängyllä ja pitelee selkäänsä
Oppaat
Author
Päivitetty viimeksi:05/08/2019

Opas: 10 seksiasentoa selkäongelmista kärsiville

Sisällysluettelo

Selkäkivun ei tarvitse tarkoittaa loppua seksielämällesi. Voit varmasti löytää yhden tai useampia rakasteluasentoja, jotka ovat sekä seksikkäitä että selkäystävällisiä.

Selkäongelmat voivat tuntua todella rajoittavilta seksielämän kannalta. Jo kipu itsessään saattaa saada sinut tuntemaan olosi vähemmän seksikkääksi. Kun jotkut seksiasennot vielä pahentavat kivistystä, voit tuntea olevasi kipusi vanki tai yksinkertaisesti vain tylsistyä siihen, että käytössäsi on rajattu valikoima kivuttomia asentoja.

Mutta onneksi tilanteeseen löytyy ratkaisu. Kun käyttää hieman luovuutta ja kärsivällisyyttä, on mahdollista löytää aivan uusia asentoja sekä tapoja nauttia vanhoista suosikeistasi pienillä muutoksilla. Se, mikä toimii juuri sinulle, riippuu täysin siitä minkä tyyppisestä selkäkivusta kärsit, sekä sinun ja kumppanisi kokeneisuudesta eri seksiasentojen saralla.

Löydät alta yleisiä vinkkejä siihen, kuinka voit nauttia seksistä kivuista huolimatta, sekä ehdotuksiamme asentokokeiluihin, joista voit mahdollisesti nauttia selkäongelmistasi huolimatta.

Erityyppiset selkäongelmat

Karkeasti lajiteltuna lihasperäisen selkäkivun voi lajitella kahteen eri tyyppiin: koukistaja- tai ojentajaliikkeestä juontuvaan kipuun. Koukistajalihas jännittää, eli supistaa lihasta, mahdollistaen taivuttavan liikkeen. Esimerkiksi kun taivutat kyynärvartta, koukistajalihas nimeltään hauis on aktiivinen. Ojentajalihakset ovat aktiivisina puolestaan silloin, kun oikaiset käsivarren suoraksi, esimerkkinä kolmipäinen olkalihas, jota kansankielellä kutsutaan vain ojentajaksi. Selässä vastaavalla tavalla vaikuttavat esimerkiksi lonkankoukistaja ja suuret selkälihakset, eli selän ojentajat.

Kun selkä on yliherkkä eteenpäin taivutukselle, esimerkiksi jos lonkankoukistaja on kireä, pitkään paikallaan istuminen tuntuu pahalta alaselässä, kuin myös eteenpäin taivuttaminen esimerkiksi kenkiä sitoessa. Selän suoristaminen tai lievä taaksepäin taivuttaminen taasen tuntuu hyvältä. Kutsutaan tässä blogissa tätä selkätyyppiä notkoseläksi.

Vastaavasti jos selän ojentaminen, taaksepäin taivuttaminen tai vatsallaan makaaminen sattuvat ja eteenpäin kumartuminen helpottaa kipua, on kipu ojentajalihaksissa. Tätä selkätyyppiä voi kutsua kumaraseläksi.

Yleisiä vinkkejä

Tässä on muutama yleinen neuvomme selkäkivuista kärsiville.

Käytä tukea selän alla Kivun välttäminen vaatii joskus hieman luovuutta ja rekvisiittaa. Voit käyttää vartalosi tarpeiden mukaan esimerkiksi tyynyjä tai rullattua pyyhettä antamaan sinulle ja selällesi kaipaamaasi tukea. Voit asettaa tuen esimerkiksi pään, polvien tai alaselän alle.

Puhu kumppanisi kanssa Teistä sen, jota kipu ei vaivaa, tulee seksin aikana pitää huolta siitä, että toisella on kaikki hyvin. Samoin selkäkivusta kärsivän tulee olla avoin ja rehellinen, kun hänen sattuu.

Valitse oikea ajankohta Kun selkäsi on kaikkein kipeimmillään, sinun ei tarvitse olla urhea tai pakottautua seksiin. Kun selkäkipusi ovat lievempiä, on hyvä aika panna tuulemaan.

Ota rennosti Älä kuitenkaan pane tuulemaan liian rajusti. Selällesi on parempi, että etenet varoen. Hitaampi ja rauhallisempi seksi voikin olla paljon kiihottavampaa teille molemmille.

Pysyttele kiinteillä alustoilla Jos sohva tai sänky on liian pehmeä ja joustava, voitte ottaa tyynyt mukaan ja asettua lattialle. Enemmän tukea, vähemmän kipua.

10 parasta asentoa

Jos haluat inspiraatiota siihen, millaisia asentoja voit selkäkipuisena kokeilla, saatat löytää sinulle sopivan seuraavista.

Doggy style -asennot

Doggy style eli koira-asento on yksi muuntelukykyisimmistä seksiasennoista, ja siksi se tarjoaakin fantastisia mahdollisuuksia selkävaivaisille. Tässä on muutama versio kokeiltavaksenne. Voitte myös yhdistää elementtejä useammasta eri asennosta löytääkseenne parhaan yhdistelmän, joka toimii teille molemmille.

Perinteinen doggy style Sopii parhaiten: Vastaanottava notkoselkä ja/tai aktiivinen kumaraselkä Vastaanottava osapuoli asettuu nelinkontin. On tärkeää, että ei laskeudu kokonaan alas kyynärvarsien varaan (haastavampi versio doggy stylestä), koska se voi taivuttaa selkää kumaraan. Aktiivinen eli penetroiva osapuoli polvistuu vastaanottajan taakse ja työntyy sisään takaapäin. Bonus! Selän taivuttaminen notkolle ei pelkästään tunnu paremmalta notkoselälle, vaan aktiivinen osapuoli voi myös työntyä tuolloin syvemmälle, joten saatte molemmat enemmän nautintoa.

Kuvituskuva pariskunnasta harrastamassa seksiä takaapäin

 Peppu koholla

Sopii parhaiten: Vastaanottava notkoselkä Kuvassa olevassa asennossa vastaanottavalla osapuolella on peppu koholla (ks. ultimaattinen opas seksiasentoihin). Asento sopii selkäongelmaiselle kuitenkin parhaiten, kun tämä siirtää tyynyn ylävartalonsa alle. Asento on mainio vaihtoehto lusikalle, jos sinun ja kumppanisi välinen pituusero tekee seksistä hankalaa maatessanne lusikassa. Vastaanottava osapuoli asettuu vatsalleen siten, että tyyny on rinnan alla, laittaa painon kyynärvarsien varaan ja nostaa päätä ylöspäin. Aktiivinen osapuoli voi seistä, asettua polvilleen tai nojautua vastaanottajan päälle samalla kun hän työntyy sisään takaapäin.

Kuvituskuva pariskunnasta harrastamassa seksiä asennossa. jossa vastaanottajan peppu on koholla

Polvilla seisten

Sopii parhaiten: Notkoselkä

Tässä asennossa aktiivisella osapuolella on helppo pääsy kumppaninsa rinnoille, klitorikselle tai penikselle - tai vaikka tukistamaan hiuksia hellästi. Kohollaan oleva asento on mukavin, kun polvistutte sängylle. Vastaanottavan kumppanin selkä painautuu aktiivisen kumppanin rintakehää vasten. Voitte asettaa kätenne eri asentoihin riippuen siitä mikä tuntuu teistä mukavimmalta. Jos teillä on paljon pituuseroa, lyhyempi kumppani voi asettaa tyynyn polviensa alle tai aktiivinen osapuoli voi myös asettaa jalkansa vastaanottavan osapuolen jalkojen väliin säätääkseen korkeuseroa.

Kuvituskuva pariskunnasta polvillaan

Ratsastusasennot

Tavallisesti näitä asentoja kutsutaan cowgirl- eli lehmityttöasennoiksi, mutta sinun ei tarvitse olla tyttö, jotta asennot toimisivat. Ratsastusasennoille yhteistä on se, että vastaanottava osapuoli onkin aktiivisempi ja "aktiivinen", ts. penetroiva osapuoli voi rentoutua. Yleisesti ottaen selkäongelmaisen tulisi välttää rasitusta ja ylimääräisiä liikkeitä seksin aikana, joten nämä asennot ovat todella hyviä, jos selkäongelmista kärsii nimenomaan penetroiva osapuoli.

Ratsasta tyynyn kanssa

Sopii parhaiten: Aktiivinen notkoselkä Mikä tahansa variaatio ratsastavasta asennosta on täydellinen alla makaavalle notkoselälle, kunhan alaselän alle asettaa tyynyn tukemaan selän kaarta. Kun tyyny on paikoillaan, voitte vain antautua nautinnolle. Päällä oleva osapuoli voi istua kasvot joko kumppaniin tai kumppanista poispäin, olla kyykkyasennossa tai polvillaan ja liikuttaa lanteitaan edestakaisin tai pyörivin liikkein leikkiessään heppaleikkejä - mikä ikinä tuntuu teille parhaalta.

Kuvituskuva pariskunnasta harrastamassa seksiä siten, että nainen on päällä

Tuolissa ratsastus Sopii parhaiten: Aktiivinen notkoselkä Tämä on todella kiihottava tapa ratsastaa kumppanin päällä, koska olette molemmat hyvin lähekkäin, jolloin kokemus on intensiivisempi. Aktiivinen osapuoli istuu tukevalla käsinojattomalla tuolilla tai sohvalla ja vastaanottava osapuoli istuu hajareisin tämän syliin, joko kasvokkain tai selin kumppaniin. Ratsastaja voi pitää jalkansa lattialla, taivuttaa ne ylös tuolille tai sohvalle, tai taivuttaa ne kokonaan kaksinkerroin siten, että sääret lepäävät istuinta vasten. Ratsastaessa voi liikkua ylös-alas, keinuttaa lanteita edestakaisin tai yhdistää ja vaihdella liikkeitä ja rytmiä. Leikkikää ja kokeilkaa mikä tuntuu teistä hyvältä.

Pariskunta harrastaa seksiä tuolilla istuen

Käänteinen lähetyssaarnaaja Sopii parhaiten: Vastaanottava kumaraselkä Kun vastaanottava osapuoli on päällimmäisenä, asento poistaa rasitetta selkäkivusta kärsivältä penetroivalta osapuolelta. Tämä asento sopii mainiosti myös selkäkipuiselle vastaanottavalle, jolle seisova tai kumara asento tuntuu parhaimmalta. Tämä on samanaikaisesti erittäin hellä ja uskomattoman intiimi asento. Penetroiva osapuoli laskeutuu selälleen, asettaa tyynyn alaselän alle jos se on tarpeen ja kohottaa jalkansa taivutettuna ylös. Vastaanottava osapuoli istuutuu hajareisin kumppania vasten, pitää kiinni tämän nilkoista ja nojautuu eteenpäin, niin että selkä on kumarassa sen sijaan että se olisi notkolla.

Kuvituskuva pariskunnasta harrastamassa seksiä käänteisessä lähetyssaarnaaja-asennossa

Lähetysaarnaja-asennot

Lähetyssaarnaajasta on monenlaisia versioita, joissa vastaanottava kumppani saa vain rentoutua ja nauttia.

Pannukakku tyynyllä Sopii parhaiten: Vastaanottava kumaraselkä

Vastaanottava osapuoli asettuu makuulle tyyny tai pyyhe alaselän alla. Hän taivuttaa polviaan ja nostaa ne ylös kohti kainaloita. Aktiivinen osapuoli polvistuu suorin selin, mikä antaa hyvän mahdollisuuden leikitellä kumppanin klitoriksella tai peniksellä. Hän voi myös nojautua eteenpäin, jos toivotte lisää läheisyyttä, suukkoja ja haleja.

Kuvituskuva pariskunnasta harrastamassa seksiä asennossa "pannukakku tyynyllä"

Keinuva paatti

Sopii parhaiten: Notkoselkä Klassinen lähetyssaarnaja-asento ei anna paljoa huomiota klitoriksen alueelle, mutta asian voi korjata pienellä säätämisellä. Asiantuntijat kutsuvat asentoa nimellä coital alignment technique (CAT), mutta kutsutaan sitä tässä kotoisammin keinuvaksi paatiksi - kerromme kohta miksi.

Asettukaa aluksi lähetyssaarnaja-asentoon, eli vastaanottava osapuoli makaa selällään esim. tyyny alaselän alla tukemassa. Penetroiva osapuoli asettuu päälle suorin käsivarsin selkä kunnolla notkolla ja hieman ylemmäksi kuin tavallisessa lähetyssaarnajassa. Hän työntyy tässä asennossa tavallista syvemmälle, jolloin peniksen tyvi ja häpyluu painautuvat klitorista vasten.

Vastaanottava osapuoli pitää jalkansa kevyesti koukistettuina ja painaa niitä kumppaninsa reisiä vasten kohottaen samalla lantiota. Näin klitorikseen kohdistuu painetta molemmin puolin. Työntöliikkeiden sijaan liikutatte lantioitanne keinuvin liikkein yhdessä, kuin vene aaltoilevilla vesillä. Tämä on hellä ja varovainen asento, joka voi kuitenkin tuoda roppakaupalla nautintoa molemmille. Kun klitoriksessa tuntuu kivalta, tiedätte tekevänne sen oikein.

Kuvituskuva pariskunnasta harrastamassa seksiä asennossa "keinuva paatti"

Muita hyviä asentoja selkäkipuisille

Tässä vielä muutama asento, joita kannattaa kokeilla.

Lusikka Sopii parhaiten: Aktiivinen kumaraselkä ja vastaanottava notkoselkä Monille selkäkivuista kärsivälle lusikka on se varma ja turvallinen suosikki makuuhuoneessa. Sen lisäksi että se on hellä selälle, se on myös todella intiimi asento, joka avaa mahdollisuuden leikkiä kumppanin rinnoilla, klitoriksella tai peniksellä. Jatkuvat selkäkivut saattavat saada aikaan tuntemuksia yksinäisyydestä, eristyneisyydestä ja siitä, että on vaivaksi toiselle. Siksi lusikka-asennon tarjoama lähikontakti voi antaa teille paljon muutakin kuin vain hellää kohtelua selälle.

Asetutte molemmat kyljellenne aktiivinen osapuoli taaimmaisena, jotta tämä voi työntyä sisään joko vaginaalisesti tai anaalisesti. Kulma soveltuu todella hyvin sekä G-pisteen että eturauhasen stimulointiin. Vinkki! käyttäkää vastaanottavan kumppanin klitoriksen stimuloimiseen vibraattoria - niitä löytyy monia malleja pienistä klitorisvibraattoreista kookkaisiin magic wandeihin. Tai hyväile kumppanisi kivesten aluetta ja nivusia sormivibraattorilla.

Kuvituskuva lusikka-asennosta

Lusikkahaarukka tyynyllä Sopii parhaiten: Vastaanottava notkoselkäJos seksiasentorutiininne alkavat maistua jo hieman puulta tai teistä tuntuu, että asentovalikoimanne on todella rajoittunut, lusikkahaarukka-asento voi olla vastaus seksirukouksiinne. Kuten nimestäkin voi päätellä, tämä asento muistuttaa lusikkaa, mutta on hieman luovempi jalkapelin kanssa ja näin olette lusikan lisäksi myös hieman haarukassa.Vastaanottava kumppani laskeutuu selälleen tyyny tai pyyhe alaselän alla. Penetroiva osapuoli asettuu kyljelleen 90 asteen kulmaan kumppaniinsa nähden, niin lähelle kuin mahdollista. Vastaanottava osapuoli nostaa toisen jalan kumppaninsa olalle ja kääntää sitä hieman ulospäin koukistamatta polvea kuitenkaan liikaa. Toinen jalka lepää penetroivan osapuolen reittä vasten samalla kun tämä ottaa tukea kohotetusta jalasta käsillään työntyessään sisään joko vaginaalisesti tai anaalisesti.

Kuvituskuva asennosta "lusikkahaarukka"

Pysykää uteliaina!

Riippumatta siitä, mihin seksiasentoihin heittäydytte, on tärkeää pysyä uteliaina ja pitää huolta kehoistanne. Kiinnittäkää huomiota siihen, millaiset liikkeet ja asennot tuntuvat mukavilta ja nautinnollisilta, ja myös siihen, mikä tuntuu kipeältä. Ja muistakaa: kaikki voi muuttua ajan kanssa. Kannattaa siis kokeilla erilaisia asentoja aina silloin tällöin uudelleen, vaikka ne eivät olisi aikaisemmin toimineet.

Ehkä onnistuminen uusien asentojen kanssa antaa teille ideoita myös siihen, miten hankalamman tuntuisista asennoista saisi mukavampia? Kun kokoatte valikoiman teille sopivia seksiasentoja, voitte aina valita sopivan sen mukaan, mitä vartalonne sillä hetkellä teille viestittää.

Tilaa Sinfulin uutiskirjeSaa 10% alennusta seuraavasta tilauksestasi

Tilaa uutiskirje ja saa 10% alennusta seuraavasta tilauksestasi. Uutiskirje sisältää kohdennettua markkinointia ja tarjoaa VIP-pääsyn parhaisiin tarjouskampanjoihin, uusimpiin tuotelanseerauksiin ja mahtaviin kilpailuihin. Voit perua suostumuksesi milloin tahansa. Käsittelemme tietojasi tietosuojaselosteemme mukaisesti.

TickHuomiota herättämätön paketti
TickIlmainen toimitus yli 59 € tilauksille

Toimitus

Turvallinen maksu

Sinful / Mcompany, Ainontie 5, Ovet 20-24, 01630 Vantaa - Y-tunnus: 2590854-1

Kaikki mallit ovat täysi-ikäisiä.

Copyright © 2008-2024 Sinful