Huomiota herättämätön paketti
Ilmainen toimitus yli 59 € tilauksille
 • Huomiota herättämätön paketti
 • Ilmainen toimitus yli 59 € tilauksille
Piirros kolmesta seksiasennosta värikkäällä taustallaPiirros kolmesta seksiasennosta värikkäällä taustalla
Oppaat
Author
Päivitetty viimeksi:23/04/2023

Seksiasennot - Ultimaattinen opas

Sisällysluettelo

Seksi on hieman kuin palapeli, jossa yhden kokoamistavan sijaan onkin useita eri tapoja yhdistää palaset toisiinsa. Vain mielikuvituksesi asettaa rajat sille, millä tavoin kokoat palaset kumppanisi tai kumppaniesi kanssa.

Seksiasentoja on lukemattomia erilaisia, joten valittavana on kaikkea nk. vanilja-asennoista (kuten klassisesta lähetyssaarnajasta) aina kinkyihin versioihin asti, joissa mukana on BDSM-varusteita ja -välineitä. Tietenkään Kama Sutraa unohtamatta, jonka jotkut asennot pistävät kestävyytesi ja notkeutesi koetukselle.

Mistä seksiasennosta on parasta aloittaa?

Jaa'a.. se riippuu täysin sinusta itsestäsi. Seksuaaliset mieltymykset ovat todella yksilöllisiä ja kaikki kehot ovat erilaisia. Juurikin siksi on tärkeää kokeilla uutta aina silloin tällöin. Voit esimerkiksi aloittaa uudesta asennosta, joka muistuttaa sellaista, josta tiedät jo nauttivasi. Tai jos tiedät, että sinä tai kumppanisi tykkäätte tietynlaisista nautinnoista, kuten vaikkapa anaaliseksistä, voitte kokeilla uutta asentoa sillä saralla. Tai sitten voitte yksinkertaisesti heittäytyä tuntemattomaan ja kokeilla jotain aivan uudenlaista. Muista, että myös nauru luo intiimiyttä ja läheisyyttä.

On kuitenkin tärkeää pitää mielessä, että jotkut seksiasennot ovat fyysisesti hyvin haastavia ja niihin kuuluu liikkeitä, jotka saattavat aiheuttaa vammoja. Jos lähdet kovin kunnianhimoisiin kokeiluihin, on tärkeää aloittaa hitaasti ja pitää jatkuvasti huolta, että myös kumppanillasi on kaikki hyvin. Jos tietty asento ei sovi teille tai toiselle teistä, voitte aina vaihtaa toiseen.

Ja nyt itse asentoihin!

Kuten jo sanottu, vain mielikuvitus asettaa rajat, ja erilaisia asentoja on äärettömän monia. Täysin kattavan listan kokoaminen ei ole mahdollista, emmekä ylipäänsä voi tietää mitä kaikkea pariskunnat ympäri maailman ovat keksineet, mutta tässä on otos kaikkein suosituimpia asentoja, jotka sopivat erilaisiin mieltymyksiin.

Vaniljaa pienillä mausteilla

Ette tarvitse dildoja tai silmänaamioita piristääksenne petipuuhia. Jos haluatte vain ripotella hieman lisää mausteita makuuhuoneeseen, voi yksinkertaisesti riittää, että käännytte toisin päin, vaihdatte paikkaa, tai nousette ja teette sen seisaaltaan. Tässä on muutamia helppoja vaihtoehtoja lähetyssaarnajalle, jotka sopivat uteliaille seksiasentoalokkaille. Ehkä jokin näistä asennoista on juuri se, joka vie sinut/teidät seitsemänteen taivaaseen? Et saa tietää, jos et kokeile.

1. Doggy style

Tässä on todellakin tyylipuhdas klassikko, suomeksi tunnettu myös nimellä koira. Se on sekä eläimellinen että yksinkertainen toteuttaa.

Tämä asento antaa ohjat käsiin sille, joka asettuu taakse. Se mahdollistaa syvemmän penetraation ja G-pisteen stimuloinnin. Itse asiassa tämä on monille naisille juuri se asento, joka osuu G-pisteeseen parhaalla mahdollisella tavalla ja auttaa saavuttamaan himoitun G-pisteorgasmin. Luonnollisesti tämä asento toimii myös anaaliseksiksissä.

Kuvituskuva pariskunnasta harrastamassa seksiä takaapäin

2. Cowgirl - Lehmityttö

Cowgirl eli lehmityttö-asento sopii naisille, jotka tykkäävät ottaa ohjat käsiinsä. Seksi tässä asennossa voi olla hidasta ja viettelevää sylitanssia tai hurjaa rodeota. Jos ratsastaja kohottaa lantiotaan, hän voi antaa alla makaavan kumppanin hallita työntöjä. Asennon kulmaa ja intensiteettiä voi myös vaihdella esimerkiksi kumartumalla eteenpäin tai nojaamalla taaksepäin.

Cowgirl-asennossa makaava osapuoli saa hetken lepoa työntöhommista ja voi rentoutua ja nauttia näkymistä samalla kun toinen ohjaa rytmiä ja tempoa. Kun saa määrätä tahtia, on myös ihanteelliset mahdollisuudet saada suloisia orgasmeja. Huom! Peppuseksiversio asennosta sopii myös lehmipojalle!

Kuvituskuva pariskunnassa harrastamassa seksiä siten, että nainen on päällä

… ja käy se näinkin päin

Joskus vain pieni muutos riittää. Nainen istuu kumppanin päälle, mutta kääntyy tällä kertaa takaperin siten, että hän on selin kumppaniin. Tämä on aavistuksen verran monimutkaisempi asento kuin tavanomainen cowgirl, koska tästä kulmasta on vaikeampi ohjata rytmiä ja tempoa. Edetkää hitaasti, ja ratsastaja voi nojautua eteen- tai taaksepäin, tai ottaa lisätukea nojaamalla kumppaninsa jalkoihin. Kun tämän tekniikan saa haltuun, lopputulos on vähintäänkin fantastinen, ja asento antaa samalla kumppanille seksikkäät näkymät ratsastajan selkäpuolelle ilman että kasvojen ilmeet paljastuvat, mikä voi sekin olla aika kiihottavaa. Käänteinen cowgirl on myös ihanteellinen asento G-pisteen stimulointiin.

Käänteinen cowgirl -asento

3. Lusikka

Tämä asento yhdistää seksin ja lusikassa makaamisen. Se mahdollistaa mukavan tavan lisätä tahtia, tai vaihdella hitaan ja nopean rytmin välillä. Asento antaa mahdollisuuden kokeilla eri variaatioita, jotka muuttavat penetraation syvyyttä, kun vastaanottava osapuoli makaa joko jalat yhdessä tai levitettynä niin, että toinen jalka on kumppanin yllä. Lusikka toimii myös loistavasti peppuseksissä ollen ihana kompromissi hellän ja kinkyn välillä.

Lusikka-asento

Käytä suutasi

Jos suuseksi on teidän juttunne, voitte löytää loputtomasti mahdollisuuksia tutkia kumppaninne kehoa suun välityksellä. Tässä on muutama uusi asento sekä fellaatioon (peniksen omaavalle kumppanille) ja cunnilingusiin (kun kumppanillasi on vagina) - sekä muunnos klassisesta 69-asennosta. Bon appetit!

1. Tuhma rapu

Riippumatta siitä, oletko aktiivinen vai vastaanottava osapuoli, tämä rapuasento on varmasti molemmille mieluisa. Toinen teistä asettuu maahan selälleen koukistetuin polvin ja asettaa tyynyn tai pari pään alle. Vastaanottava osapuoli laskeutuu selälleen hänen päälleen nojaten päänsä kumppanin reisiä vasten ja asettaa jalkansa tämän  pään molemmin puolin. Kun olet vastaanottavana osapuolena, varmista, että olet tarpeeksi lähellä kumppanisi suuta, jotta hänen on helppo ulottua. Tarvittaessa voit puskea lantiotasi hieman lähemmäksi hänen kasvojaan. Silloin kumppanisi pääsee helposti käsiksi makeimpiin sopukoihisi ja ulottuu myös hyväilemään esimerkiksi rintojasi, mikä voi olla kivaa teille molemmille. Vinkki! Vastaanottavan osapuolen kädet jäävät nekin vapaiksi, joten miksi et antaisi samalla hieman rakastavaa hyväilyä kultasi intiimialueille?

Rapu-asento

2. 69-asento seisten

On sanomattakin selvää, että tämä asento on fyysisesti todella vaativa. Kumppaneista vahvempi ja raskaampi aloittaa istuvasta asennosta. Toinen puolestaan kumartuu istuvan osapuolen ylitse eteenpäin, kunnes pää on tämän jalkojen välissä. Sitten istuva osapuoli nostaa seisovan parinsa vyötäisiltä ylös pitäen tämän ylösalaisin niin, että tämän pää pysyy jalkojen välissä ja reidet asettuvat olkapäille. Nyt molemmilla teistä on pää kumppanin jalkojen välissä. Muistakaa pitää toisistanne lujasti kiinni. Istuva osapuoli voi nyt koittaa nousta seisomaan, jolloin päädytte seisovaan 69-asentoon. Huom! Tätä asentoa ei voi suositella pitkäkestoisiin leikkeihin, vaan korkeintaan muutaman minuutin ajaksi - ja AINOASTAAN, kun kannatteleva osapuoli on 100% varma, että jaksaa ja pystyy tähän.

Voitte jatkaa leikkiä klassisessa 69-asennossa, jossa toinen teistä makaa selällään samalla kun toinen laskeutuu vatsalleen hänen päälleen siten, että molempien kasvot ovat toistenne jalkovälejä kohti. Ja jos asennosta haluaa vieläkin mukavamman, voitte maata vierekkäin kyljellänne. Näin molempien kädet jäävät vapaiksi hyväilemään kiihottavasti rintoja, pakaroita ja kiveksiä.

 

69-asento seisten

3. Syväkurkkuasento

Ennen kuin heittäydyt kokeilemaan tätä asentoa, sinulla tulisi olla kokemusta syvistä suihinotoista. Tämä on nimensä mukaisesti paras asento syväkurkkutekniikan harrastamiseen, koska pään ollessa taivutettuna taaksepäin, suu ja kurkku muodostavat yhtenäisen reitin, jolloin sinun on helppo ottaa kumppanisi penis syvälle suuhusi.

Kumppanillasi on tässä asennossa paljon liikkumavaraa, joten voi olla hyvä idea ottaa kätesi avuksi, jotta voit paremmin ohjailla tapahtumien kulkua. Rentouta kurkkusi ja nauti hänen kiveksistään kasvoillasi. Vinkki! Jos makaat pöydällä, kumppanisi ei tarvitse kyykkiä saadakseen peniksensä suusi tasolle. Ja jos tarvitset apua kurkkusi rentouttamiseen, voit kokeilla deep throat -suihketta, joka hillitsee kakomisrefleksiä.

Syväkurkkuasento

Jo antiikin kreikkalaiset...

Kreikkalainen yhdyntä viittaa tunnetusti anaaliseksiin. Peppuseksin saralla on tärkeää, ettette heittäydy haastavampiin asentokokeiluihin ennen kuin hallitsette perusasiat. Voitte aloittaa oppaastamme Näin pääsette hyvin alkuun anaaliseksissä. Riippumatta siitä kuinka kokeneita olette, on hyvä idea noudattaa näitä kolmea kultaista neuvoa hyvään anaaliseksiin:

- Lämmitelkää hyvin ennen aloitusta (esimerkiksi pienellä anustapilla). - Varmistakaa, että olette molemmat valmiita (kommunikaatio on kaiken avain). - Käyttäkää runsaasti anaaliliukuvoidetta.

1. Sfinksi

Sfinksi on muunnelma klassisesta doggy style -asennosta. Vastaanottava osapuoli laskeutuu kontalleen levittäen jalkansa ja nojaa kyynärpäihin, jolloin takapuoli nousee ylös. Samalla aktiivinen osapuoli asettuu vastaanottajan päälle etunojaan ja suoristaa jalkojaan. Näin sisään työntymiseen saa lisättyä enemmän painoa kuin polvien varassa ollessa. Sfinksiasento sekä tuntuu että näyttää jumalaisen seksikkäältä. Se on suhteellisen helppo toteuttaa, mutta voi olla haastava vastaanottavalle osapuolelle, joka kannattelee kaikkea painoa käsivarsillaan. Se on kuitenkin vaivan arvoista, koska asento tarjoaa hyvän väylän G-pisteen ja eturauhasen stimulaatioon. Voit tukea käsivarsiasi esimerkiksi kiinteällä tyynyllä tai kahdella, jotta jaksat asennossa pidempään.

Sfinksi-asento

2. Peppu koholla

Tässä toinenkin variaatio doggy style -asennosta, jossa vastaanottavan osapuolen pää ja yläkroppa ovat kokonaan alas painettuna ja takapuoli on kohotettuna aktiivista osapuolta kohti. Jos makaat tyynyn (tai seksityynyn!) päällä, asento on huomattavasti mukavampi.

Tämä asentoo vahvistaa G-pisteen/eturauhasen stimulaatiota, koska olet lähempänä aktiivista osapuolta. On hyvä pitää mielessä, että tässä asennossa on vaikeaa kommunikoida kehon kielen välityksellä, joten sano selkeästi mikä tuntuu hyvältä ja mikä ei. Vinkki! Tämä asento toimii loistavasti myös toisin päin, eli anaaliversiona lähetyssaarnaajasta, jossa seksityyny avittaa vastaanottavaa osapuolta kannattelemalla lantiota. Silloin aktiivisen osapuolen on helpompi penetroida ja voitte säilyttää katsekontaktin, mikä tekee asennosta intiimimmän.

Peppu koholla -asento

3. Sarana

Sarana on intensiivinen seksiasento, joka mahdollistaa todella syvät työnnöt - mutta vaatii samalla ketteryyttä molemmilta osapuolilta. Aktiivinen osapuoli on sängyllä toisen polvensa varassa samalla kun toinen jalka on koukistettuna viistosti sivulle. Samalla hän nojautuu vähän taaksepäin käsivarsiensa varassa. Vastaanottava osapuoli on nelinkontin, kyynärvarret patjaa vasten, jalat polvien ja varpaiden varassa, jotta peppu olisi mahdollisimman koholla. Ja käytämme tarkoituksella sänkyä tapahtumapaikkana, koska kyynärpäiden ja polvien varassa ollessa on tärkeää, että alusta on pehmeä. Tyynyn voi myös ottaa avuksi kyynärvarsien ja hartioiden tueksi. Asennon nimi tulee siitä, että jalkanne asettuvat lomittain siten, että olette lukittuna yhteen kuin sarana. Tämä on sekä intensiivinen että edistynyt seksiasento, joten se sopii parhaiten seksileikkienne loppua kohden, kun olette molemmat kuuman himokkaita ja haluatte päästä äkkiä kliimaksiin. Vinkki! Miksi ette kokeili tätä asentoa myös vaginaaliseen yhdyntään?

Sarana-asento

Bondage-seksi

Kuten nimestä voi päätellä, bondageen eli sidontaleikkeihin kuuluu monenlaisia bondage-varusteita. Mutta sitomiseen käytettävä väline voi olla kaikessa yksinkertaisuudessaan vyö tai vaikka solmio Christian Greyn tyyliin.

Voi olla uskomattoman kiihottavaa molemmille osapuolille, että esimerkiksi käsien käyttöä rajoitetaan sitomalla, jolloin toisella osapuolella on enemmän valtaa tilanteessa.

1. Raajat levällään

Tässä seksiasennossa kumppani sidotaan esimerkiksi kahleilla sänkyyn siten, että jalat ja kädet ovat täysin levällään. Kumppanin voi toki sitoa myös muilla välineillä. Sidottava osapuoli asettuu sänkyyn selinmakuulle kädet ja jalat levitettynä kohti sängyn neljää nurkkaa. Ranteet ja nilkat sidotaan sängyn päätyihin tai kehikkoon siten, että raajoja ei voi liikutella sivusuunnassa (jos sängyssä ei ole päätyjä tai rakennetta johon sitoa, sängyn tai patjan alle kiinnitettävä sidontasetti on hyvä ratkaisu).

Nyt sängyllä makaava kumppani on täysin toisen armoilla. Tämä haavoittuva tila voi olla teille molemmille erityisen kiihottava, ja se voi avata monenlaisia uusia mahdollisuuksia seksin ja BDSM-leikkien saralla. Esimerkiksi silmänaamion tai suukapulan lisääminen leikkiin voimistaa kiihottavaa kokemusta valta-asetelmasta sidotun ja sitojan välillä.

Pitäkää kuitenkin silmällä sidotun osapuolen verenkiertoa, koska kädet pään yli kohotettuna voi pidemmän päälle aiheuttaa puutumista. Huolehtikaa myös, etteivät kahleet ole liian tiukat; sitojan tulisi saada yksi sormi mahtumaan kahleen ja ihon väliin. Vinkki! Jos haluatte kokeilla kinkympää versiota asennosta, sidottava voi asettua myös vatsalleen. Voi olla erityisen kiihottavaa, kun ei voi edes nähdä mitä kumppani tekee.

Raajat levällään -asento

2. Bondage-tuoli

Kuten nimestä voi päätellä, tässä asennossa toinen teistä sidotaan tuoliin. Valitkaa leikkiin vankkarakenteinen huonekalu, joka ei kaadu helposti. Voitte käyttää sitomiseen bondage-köyttä tai -teippiä, mutta suosittelemme etenkin aloittelijoille teippiä, koska sitä on nopea ja helppo käyttää. Yksi tämän seksiasennon hyviä puolia on se, että paikallaan istuminen ei juurikaan rasita tai väsytä sidottua osapuolta. Samanaikaisesti toisella kumppaneista on esteetön pääsy leikkimään esimerkiksi rinnoilla ja nänneillä, ja jos jalat ovat sidottuina tuolin jalkojen ulkosivuille, avautuu reitti myös klitoriksen tai peniksen ja kivesten alueelle, jota voi kiusoitella vibraattorilla tai himokkaasti nuolemalla. Bondage-teipin avulla sidotun liikkumavaraa on helppo säädellä ja leikkiin voi ottaa mukaan myös silmänaamion, suukapulan tai muita BDSM-välineitä - vain mielikuvituksenne on rajana.

Bondage-tuoli

3. Leapfrog

Tämä asento vie doggy stylen ihan uudelle tasolle, kun ranteet ovat sidottuna nilkkoihin asentoon, joka muistuttaa hyppyyn valmistautuvaa sammakkoa. Pyydä kumppaniasi

polvistumaan sängylle siten, että pää ja olkapäät lepäävät patjaa tai tyynyä vasten. Kädet asetetaan jalkojen väliin niin, että ranteet ovat nilkkojen kanssa samassa linjassa. Ranteet kiinnitetään nilkkoihin köydellä, teipillä, kahleilla tai levitystangolla. Leapfrog-asento rajoittaa tehokkaasti sidotun osapuolen liikkuvuutta tehden tästä erittäin haavoittuvaisen. Siksi on tärkeää puhua ja sopia leikeistä etukäteen sekä päättää turvasana (joka ei saa olla "ei", "seis" tai "lopeta"!), jolla leikin voi keskeyttää silmänräpäyksessä. Asento sopii mainiosti sekä peppuseksiin että vaginaaliseen yhdyntään, mutta voitte liittää siihen myös muita kinkyjä haasteita, kuten piiskausta ja kipuleikkejä esimerkiksi floggerilla tai S/M-kynttilöillä.

Leapfrog-asento

Ninjaseksiä

Tässä osiossa siirrymme Kama Sutra -osastolle, joka vaati paljon ketteryyttä ja kestävyyttä. Annoimme seuraaville asennoille vaikeuspisteet astekoilla 1-10. Vaikeusasteen 10 asentoja tulee yrittää vain, kun molemmat kumppaneista ovat notkeita ja fyysisesti vahvoja.

1. Bambun halkaisu

Tämä on klassinen Kama Sutra -asento, joka on suhteellisen helppo variaatio lähetyssaarnaja-asennosta, mutta bambun (siis jalkojen) taivuttelu vaatii hieman notkeutta. Vastaanottava osapuoli makaa selällään ja nostaa toisen jaloistaan ilmaan samalla kun toinen jaloista lepää suorana sängyllä tai lattialla. Aktiivinen osapuoli asettuu hajareisin vaakatasossa olevan jalan päälle, antaa nostetun jalan nojata olkapäätään vasten ja pitää siitä kiinni työntöliikkeiden aikana. Yksi bambun halkaisun parhaista puolista on se, että aktiivinen osapuoli voi työntyä todella syvälle. Seksiasennossa klitoris on myös helposti ulottuvilla, joten voitte käyttää samanaikaisesti käsiänne tai vaikka klitorisvibraattoria. Jos asento alkaa tuntua uuvuttavalta, voitte vaihtaa koholla olevaa jalkaa.

Vaikeusaste: 5

Bambun halkaisu -asento

2. Pihdit

Tässä asennossa vastaanottava osapuoli on kyljellään siten, että yläruumis on osittain sängyn reunalla kyynärpään varassa ja alaruumis on ilmassa kumppanin tukemana. Aktiivinen osapuoli seisoo kohtisuoraan kumppaniin nähden. Hän ottaa tukevan otteen toisen vyötäröltä/lantiolta, pitää tämän toista jalkaa taivutettuna alas omien jalkojensa välissä, kannattelee toista jalkaa ylhäällä ja työntyy sisään peniksellä (tai strap-onilla). Jos olette oikein akrobaattisia, voi pihtejä kokeilla myös ilman sängyn tukea, jolloin vastaanottaja ottaa suoralla käsivarrella tukea maasta (kuten kuvassa).

Vaikeusaste: Sänky 7, Seisten 10.

Pihdit-asento

3. Ojentajadippi

Tätä seksikuntoilua voi harrastaa kahdella eri tavalla. Molemmat asennot vaativat todella hyvää lihaskuntoa, mutta eivät ole mahdottomia toteuttaa. Pienessä dipissä aktiivinen osapuoli istuu sohvalla, suoristaa kädet taakse ja nostaa jalat joko sohvapöydälle tai rahille. Toinen asettuu hajareisin päälle, ja aktiivinen osapuoli dippaa ylös ja alas koukistaen ja suoristaen käsivarsiaan, aivan kuten samannimisessä lihaskuntoliikkeessä.

Pieni dippi -asento

Isossa dipissä asetelma on päinvastainen. Peniksellä tai strap-onilla varustettu osapuoli makaa selällään esimerkiksi ison tyynyn päällä sohvan vieressä. Kumppani asettuu samaan asentoon kuin aktiivinen osapuoli edellisessä esimerkissä, mutta tällä kertaa tarkoitus on punnertaa alapuolella makaavan osapuolen peniksen/strap-onin päällä. Haasteena on tietysti se, että ojentajadippejä tehdäkseen tulee olla hyvässä kunnossa, jotta jaksaa dippailla ja saa peniksen/strap-onin osumaan kohdilleen. Onnea koitokseen ja pitäkää huolta toisistanne!

Vaikeusaste: 9.

Aiheeseen liittyviä artikkeleita

  Saa 10% alennusta seuraavasta tilauksestasiTilaa Sinfulin uutiskirje

  Tilaa uutiskirje ja saa 10% alennusta seuraavasta tilauksestasi. Uutiskirje sisältää kohdennettua markkinointia ja tarjoaa VIP-pääsyn parhaisiin tarjouskampanjoihin, uusimpiin tuotelanseerauksiin ja mahtaviin kilpailuihin. Voit perua suostumuksesi milloin tahansa. Käsittelemme tietojasi tietosuojaselosteemme mukaisesti.

  Huomiota herättämätön paketti
  Ilmainen toimitus yli 59 € tilauksille

  Toimitus

  Turvallinen maksu

  Sinful / Mcompany, Ainontie 5, Ovet 20-24, 01630 Vantaa - Y-tunnus: 2590854-1

  Kaikki mallit ovat täysi-ikäisiä.

  Copyright © 2008-2024 Sinful