TickHuomiota herättämätön paketti
TickIlmainen toimitus yli 59 € tilauksille
  • TickHuomiota herättämätön paketti
  • TickIlmainen toimitus yli 59 € tilauksille
Mies hyväilee raskaana olevan naisen vatsaaMies hyväilee raskaana olevan naisen vatsaa
Oppaat
Author
Päivitetty viimeksi:05/08/2019

Opas: Parhaat seksiasennot raskaana oleville

Sisällysluettelo

Seksin välttämiselle raskauden aikana ei ole mitään perusteita - on jo aivan tarpeeksi nautintoja, joista tulee pidättäytyä tämän maagisen elämänvaiheen aikana.

Raskaus on jännittävä ja usein hämmentäväkin jakso pariskunnan elämässä. Fyysiset muutokset kehossa tuovat muutoksia myös seksielämään ja etenkin yhdyntätapoihin. Samanaikaisesti raskaudenaikaiset hormonit jylläävät naisen kehossa. Mieliala kulkee vuoristorataa iloisesta surulliseen ja ...himokkaaseen? Jep, luit aivan oikein! Monet naiset kokevat halukkuutensa kasvavan ihanan voimakkaasti raskauden aikana, etenkin raskauden keskikolmanneksella.

Ikävä kyllä monet naiset ja pariskunnat välttelevät raskaudenaikaista seksiä vain koska pelkäävät tai ovat epävarmoja siitä, miten homma toimii suuren ja pyöreän vatsan kanssa. Mutta kannattaa ottaa rennosti. On olemassa useita intiimejä, intohimoisia ja tyydytystä antavia asentoja, joista voitte nauttia!

Tutkitaan aluksi tarkemmin muutamia niistä monista myyteistä, jotka heittävät varjoaan raskauden ja seksin ylle, ja saattavat estää sinua nauttimasta raskaudenaikaisista yhdynnöistä ja seksistä.

Pariskunta makaa lusikka-asennossa siten, että toisen käsi hyväilee raskaana olevan kumppanin vatsaa

Orgasmi voi käynnistää synnytyksen ennenaikaisesti

Kun nainen saa orgasmin, hänen kohtunsa supistelee, ja keho erittää oksitosiinia - hormonia, jonka yksi tehtävä on käynnistää synnytyssupistukset. Ei siksi ole mitenkään kummallista, että monet uskovat orgasmin voivan käynnistää synnytyksen tai jopa aiheuttaa keskenmenon. Onneksi näin ei voi käydä normaalin ja terveen raskauden aikana. Itseasiassa lantionpohjan lisääntyneen verenkierron takia voit saada parempia orgasmeja kuin koskaan aiemmin elämäsi aikana. Niitä ei kannata jättää kokematta!

Miehen penis voi tökkiä vauvan päätä

Ehei! Vaikka miehet mielellään uskoisivatkin, että heidän veitikkansa ulottuu aivan kohtuun saakka, se on yksinkertaisesti anatomisesti mahdotonta. Hän saattaa tökkäistä kohdunkaulaasi aika ajoin, mutta se on paksuudeltaan 2,5 - 4,5 cm, ja sitä paitsi lapsi on kauttaaltaan suojattuna kelluessaan lapsivedessä kalvojen ympäröimässä nestepussissa. Joten ole huoleti, pikkuinen vain nukkuu sikeämmin työntöliikkeidenne heijaamana.

Siemennestettä voi päätyä kohtuun

Normaalin raskauden aikana kohdunkaulaan muodostuu suojaava "limatulppa", joka estää siemennesteen pääsyn kohtuun. Useimmissa tapauksissa tulppa pysyy paikallaan aivan raskauden loppuun saakka ja poistuu vasta synnytyksen käynnistyessä. Vaikka limatulppa ei olisi paikallaan, seksi on silti turvallista, eikä siemennestettä päädy sikiön kanssa samaan tilaan, koska tämä on suojassa sikiöpussissaan.

Raskaudenaikainen seksi voi vahingoittaa äitiä tai lasta

Useimmille naisille seksi on turvallista ja nautinnollista koko raskauden ajan, eikä yleisesti ole mitään syytä välttää seksiä sen aikana, ellei lääkäri ole neuvonut toisin. Mutta nyt ei ole kuitenkaan aika villeimmille kokeiluille. Vauva on toki ensiluokkaisen hyvin suojattuna, mutta odottavan keho on usein vähemmän ketterä ja tavallista haavoittuvaisempi.

Ja sitten seksiasentoihin

Vauvan kasvaessa vatsassa monet klassiset seksiasennot voivat tuntua asteen verran epämukavammilta ja muutama niistä saattaa olla sikiönkin kannalta ongelmallisia. Nyt ei ole tarvetta olla kunnianhimoinen uusien tajunnanräjäyttävien seksiasentokokeilujen kanssa.

Se ei tosin tarkoita, ettet saisi kokeilla uutta! Nyt on jopa hyvä aika kokeilla miltä kehossasi tuntuu, koska sen tietyt alueet voivat ovat tavallista herkempiä ja toiset alueet vähemmän herkkiä. Siksi kannattaa kokeilla, mikä tuntuu ihanalta, ja jättää väliin kaikki sellainen, mikä ei tunnu hyvältä.

Parhaimmat seksiasennot raskaana oleville ovat asentoja, jotka minimoivat rasitusta kohdun alueella, jotta vältyt vahingoilta ja epämiellyttävältä ololta. Ja muista, että 20. raskausviikon jälkeen tulee välttää selällään makaamista. Selinmakuulla suurentunut kohtu sisältöineen painaa isoja valtimosuonia vasten, mikä voi haitata istukan verenkiertoa. Toisin sanoen lähetyssaarnaja-asento, jossa nainen makaa selällään, ei ole suositeltava raskauden loppuvaiheessa, joten katsotaanpa minkälaisia asentoja voit kokeilla sen sijaan.

Sinä ohjaat

Asennot, joissa olet päällä ja vatsallesi on hyvin tilaa, ovat lähes poikkeuksetta mahtavia. Ne ovat mukavampia sinulle ja niitä pidetään myös turvallisempina vauvallesi. Kaiken muun hyvän lisäksi nämä asennot antavat naiselle enemmän määräysvaltaa ja niiden aikana on helpompi stimuloida klitorista.

Klassinen cowgirl eli lehmityttöasento ja sen käänteinen versio, jossa istut selin kumppaniisi nähden, ovat hyviä esimerkkejä. Muut muunnelmat, joissa kumppani on istuvassa asennossa (kuten esim. keinuhevonen tai joogi), voivat toimia loistavasti, kunhan vain vatsan kohdalle ei tule liikaa painetta. Hyvin asetettu tyyny tai useampi voi myös tehdä asennoista mukavampia teille molemmille.

Kuvituskuva neljästä seksiasennosta
1. Cowgirl eli lehmityttö 2. Keinuhevonen 3. Joogi 4. Käänteinen cowgirl

Lusikka-asennot

Tässä asennossa sinä ja kumppanisi makaatte kyljellänne lusikassa, hänen rintakehänsä selkääsi vasten. Näin kumppanisi voi työntyä sisääsi takaapäin ja hyväillä samanaikaisesti klitoristasi sormilla tai vibraattorilla. Lusikka-asento ei paina vatsaasi vasten, mutta voi silti olla mukavaa käyttää tyynyjä tukena.

Klassista lusikka-asentoa voi varioida (lue lisää blogikirjoituksesta Seksiasennot - Ultimaattinen opas). Voit esimerkiksi nostaa ylemmän jalkasi taaksepäin kumppanisi päälle, jolloin hänellä on paremmin tilaa työskennellä klitoriksen kanssa. Kokeile, kumpi asento tuntuu kivemmalta.

Kuvituskuva pariskunnasta lusikka-asennossa

Doggy style

Tässä on yksi suosituimmista raskaudenaikaisista seksiasennoista, ja siihen on monia syitä. Ensinnäkin vatsaan ei kohdistu lainkaan painetta doggy style -asennossa, ja sen lisäksi penetraatio tapahtuu sopivassa kulmassa stimuloidakseen G-pistettä ja samalla kumppanisi voi stimuloida myös klitorista. Voit ottaa tässäkin asennossa tyynyjä avuksi ja asettaa niitä keventämään rasitusta. Kun vatsasi kasvaa isommaksi, se saattaa tuntua liian painavalta kannatellaksesi sitä nelinkontin. Silloin voit kokeilla sammakko-asentoa, jossa painat vartalosi yläosaa alemmas ja tuet itseäsi käsivarsillasi. Se helpottaa rasitusta selässä ja voit myös asettaa tyynyjä vatsan tueksi. Voitte ottaa tukea myös huonekaluista, kuten sohvasta: asettukaa polvillenne sohvan eteen ja nojatkaa sitä vasten doggy style -asennossa. Taas kerran voit ottaa niin paljon tyynyjä tueksi kuin on tarvetta, esimerkiksi polvien alle ja sohvan ja vatsan väliin.

Kuvituskuva pariskunnasta harrastamassa seksiä takaapäin

Asennot ilman penetraatiota

Jos penetraatio ei houkuttele, on onneksi muitakin vaihtoehtoja toisistanne nauttimiseen - ja siihen sopivia asentoja. Klassikkoesimerkki on tietenkin 69-asento, jossa tyydytätte toisianne suun avulla - ja suuseksi ylipäätään. Tässä asennossa asetut makuulle viiston seksityynyn päälle sänkyyn niin, että pääsi nojaa sängynreunaa vasten tai sen yli. Voit myös käyttää isoa tyynyä. Kumppanisi seisoo lattialla ja nojautuu ylitsesi vastakkaiseen suuntaan. Jos olet mielummin itse päällä, vaihtakaa paikkoja; orgasmi tuntuu yhtä hyvältä molemmin tavoin suuseksin aikana.

Toinen vaihtoehto - hieman aliarvostettu sellainen - on yhteinen itsetyydytys, jolloin stimuloitte omia tai kumppaninne sukuelimiä käsin tai sormin, tai voitte ottaa mukaan seksileluja, kuten vibraattoreita ja miesten itsetyydytysvälineitä.

Vaikka ette olisi yhtä kiinni toisissanne kuin yhdynnän aikana, yhteinen itsetyydytys on intiimi ja kuuma tapa olla yhdessä eroottisesti. Sen aikana voit olla missä tahansa asennossa, mikä vain tuntuu kaikkein mukavimmalta, ja kumppanisi voi mukautua asentoosi, jotta voitte nauttia yhdessä.

Kuvituskuva pariskunnasta, joka makaa kasvokkain

Akrobatiaa raskaana oleville

Jos olet vilillä tuulella, on muutamia akrobaattisempia suorituksia, joihin voitte heittäytyä ilman että ne aiheuttaisivat rasitusta vatsakkaalle nautiskelijalle.

RistiTämä asento on mukava sekä odottavalle äidille että hänen kumppanilleen, eikä vaadi teiltä kovastikaan ponnisteluja. Kumppanisi makaa kyljellään sinua kohti, ja makaat itse selälläsi 90 asteen kulmassa kumppaniisi nähden, jalat hänen lantionsa yli heitettynä. Myös tässä asennossa on fantastisia mahdollisuuksia stimuloida klitorista joko käsin tai vibraattorilla. Tämä asento sopii hyvin myös anaaliseksiin, jos siltä tuntuu. Muista kuitenkin, että jos vatsasi on jo todella kookas, tässä asennossa ei kannata maata kauaa, koska se voi vaikuttaa istukan verenkiertoon.

Kuvituskuva pariskunnasta ristikkäisessä seksiasennossa

Sakset

Ristin tapaan myöskään sakset eivät vaadi liikaa rasitusta, ainakaan sinulta. Se on mainio valinta silloin, kun olet uupunut, mutta kaipaat silti rakastavaa seksiä. Makaat kyljelläsi ja nostat ylemmän jalkasi ylös, jotta kumppanisi pääsee jalkojesi väliin. Hänkin asettuu kyljelleen ja asettaa toisen jalkansa alemman jalkasi alle ja toisen jalkojesi väliin. Kohotettu jalkasi voi ottaa tukea kumppanisi olkapäästä kun hän työntyy sisään ja ulos. Tässäkin asennossa voi ottaa tyynyt mukaan, jos tarvitset lisätukea esimerkiksi vatsalle tai selälle/alaselälle.

Kuvituskuva pariskunnasta saksiasennossa

Jumppapallo Jos teillä on jumppapallo, voitte ottaa sen käyttöön jo ennen kuin on synnytyksen aika, sillä siitä on muutakin hyötyä kuin synnytyskipujen lievittäminen. Kuten muissakin takaapäin tapahtuvissa asennoissa, tässäkin on mahdollisuus syvään penetraatioon, mutta sinulla on ohjat käsissäsi, koska istut kumppanisi päällä samalla kun tämä pitää huolen pallon päällä tasapainoilusta. Tässä asennossa kumppanillasi on mahdollisuus hyväillä uljasta mahaasi - tai klitoristasi, rintojasi ja muita kehon osia. Voitte pomppia, keinua ja liikkua pallon kanssa kohti fantastista kliimaksia.

Kuvituskuva pariskunnasta harrastamassa seksiä jumppapallon päällä

Nauti leikistä ja kuuntele kehoasi

Jokainen kroppa ja jokainen raskaus ovat erilaisia. Raskauden kolmannekset, terveytesi ja raskautta edeltävä kuntosi ja notkeutesi vaikuttaa siihen, mitkä näistä asennoista sopivat sinulle parhaiten.

Muista myös, että monet asiat voivat olla ja tuntua ihan erilaisilta alapäässäsi kun olet raskaana - ja myös synnytyksen jälkeen. Voi olla, että tarvitset liukuvoidetta, vaikka aiemmin olet kostunut helposti. Se on aivan normaalia ja liukuvoiteita on onneksi runsaasti tarjolla sekä luomuna että täysin turvallisina raskauden aikana käytettäväksi, kuten esimerkiksi pohjoismainen Kaerlig.

Kaerlig-liukuvoidetta valutetaan kämmenelle

Eli kuten sanottu, ei ole mitään syytä välttää seksiä odotuksen aikana, kunhan muistat kuunnella kehoasi. Voit jatkaa nautinnollisia leikkejä niin pitkään kuin se tuntuu kivalta, eikä ole liian rasittavaa.

Käytä näitä asentoja inspiraationa ja muista myös keskustella seksistä ja haluistasi kumppanisi kanssa, niin voitte nauttia toisistanne  koko raskauden ajan juuri niillä tavoin, jotka sopivat teille parhaiten.

Tilaa Sinfulin uutiskirjeSaa 10% alennusta seuraavasta tilauksestasi

Tilaa uutiskirje ja saa 10% alennusta seuraavasta tilauksestasi. Uutiskirje sisältää kohdennettua markkinointia ja tarjoaa VIP-pääsyn parhaisiin tarjouskampanjoihin, uusimpiin tuotelanseerauksiin ja mahtaviin kilpailuihin. Voit perua suostumuksesi milloin tahansa. Käsittelemme tietojasi tietosuojaselosteemme mukaisesti.

TickHuomiota herättämätön paketti
TickIlmainen toimitus yli 59 € tilauksille

Toimitus

Turvallinen maksu

Sinful / Mcompany, Ainontie 5, Ovet 20-24, 01630 Vantaa - Y-tunnus: 2590854-1

Kaikki mallit ovat täysi-ikäisiä.

Copyright © 2008-2024 Sinful