Huomiota herättämätön paketti
Ilmainen toimitus yli 59 € tilauksille
 • Huomiota herättämätön paketti
 • Ilmainen toimitus yli 59 € tilauksille
Bondage-köysillä sidottu henkilö, joka pitelee käsissään B-kirjaintaBondage-köysillä sidottu henkilö, joka pitelee käsissään B-kirjainta
Oppaat
Copywriter
Päivitetty viimeksi:11/08/2022

Ultimaattinen BDSM-opas: B on yhtä kuin Bondage

Sisällysluettelo
Kirjaimet BDSM

BDSM-lyhenteen ensimmäinen kirjain tulee sanasta bondage, joka tarkoittaa sidontaa tai kahlintaa.

Bondage viittaa vartalon sitomiseen, eikä sillä ole välttämättä mitään tekemistä kivun tai alistamisen kanssa.

Bondagessa voi siis olla kyse esimerkiksi stressin purkamisesta, toisesta huolehtimisesta tai siitä, että ollaan läsnä tässä hetkessä.

Pohjois-Illinois'n yliopiston Science of BDSM -tutkimusyksikkö on selvittänyt, mitä kehossa tapahtuu sitomisen aikana.

Tutkijat havaitsivat, että sidotuksi tuleminen laukaisee ihmisessä pelkoreaktion. Tämä tarkoittaa, että elimistön adrenaliini- ja kortisolitasot kohoavat, syke kiihtyy ja voit selvästi tuntea kehosi reagoivan.

Samaan aikaan koehenkilöt kuitenkin kokivat stressitasonsa laskevan - siitä huolimatta, että kehoon kohdistui todellisuudessa tavallista enemmän stressiä.

Tutkijat uskovat tämän johtuvan siitä, että sidottu tietää olevansa turvassa ja pystyy siksi mukautumaan kehossaan tapahtuviin reaktioihin.

Koska elimistö on hälytystilassa, sidotulla ei ole ylimääräistä energiaa stressaavien asioiden miettimiseen.

Myös muisti toimii huonommin, ja käsitteellinen ajattelukyky heikentyy. Aivot ikään kuin pakottavat sidotun olemaan läsnä hetkessä ja kehossaan tilassa, jossa yhdistyvät paniikki ja täydellinen rauha. Tällainen olotila on tavallisesti mahdollista saavuttaa vain extreme-urheilussa.

Nyt tiedät, mitä kehossa tapahtuu sitomisen aikana. Seuraavaksi tutustutaan kolmeen sidontatyyppiin, jotka ovat: köysibondage, kahleet ja kokovartalosidonta.

Kahlitut kädet, jotka pitävät kiinni peitosta

Kahleet

Yksinkertaisimmillaan bondageleikki voi tarkoittaa esimerkiksi ranteiden tai nilkkojen kytkemistä kiinni toisiinsa. Sidontavälineinä voidaan käyttää mitä vain käsiraudoista silkkihuiveihin, mutta aloitetaan tutustumalla ergonomisimpaan vaihtoehtoon eli kahleisiin.

Kahleet koostuvat tavallisesti leveistä materiaalikaistaleista, jotka kiinnitetään soljilla ranteiden ja/tai nilkkojen ympärille.

Kahleille voi keksiä monenlaisia kiinnityspaikkoja sänkyyn, seinälle tai kattoon. Voit myös kiinnittää kahleet toisiinsa, vartalovaljaisiin tai levitystankoon.

Kahleet ovat usein sekä miellyttävän tuntuisia että varsin käytännöllisiä leikkivälineitä.

Karbiinihaan ansiosta ne on helppo tarvittaessa irrottaa ja kiinnittää toiseen paikkaan, joten asentoa voi vaihtaa irrottamatta kahleita.

Kädet, joissa on ranteiden ympärillä kahleet

Köysibondage

Köysibondage tunnetaan myös nimellä Shibari tai Kinbaku, ja sitä voidaan ajatella eräänlaisena köysillä toteutettavana taiteellisen ilmaisun muotona.

Köysisidonta saattaa näyttää ulospäin äärimmäisen rennolta, mutta se on usein todellisuudessa tanssia kivun kanssa. Siitä huolimatta monet harrastavat sitä nautinnon vuoksi.

Sidottavan aivot voivat vaipua transsia muistuttavaan tilaan, josta mainittiin jo aikaisemmin. Samasta syystä monet käyttävät köysibondagea stressinhallintaan tai rentoutumiseen.

Sitominen vapauttaa endorfiinitulvan, joka voi aikaansaada kehossa euforisen tunteen.

Siksi sidontaleikkejä voi kokeilla myös siinä tapauksessa, että piiskaaminen ei kiinnosta, koska sidonnan ja piiskaamisen aiheuttamat kivuliaat tuntemukset ovat keskenään hyvin erilaisia.

Henkilö, jota sidotaan köysibondagella

Pidä kuitenkin mielessä, että sidontaleikkeihin ryhtyminen edellyttää perehtymistä tekniikkaan ja turvallisuuteen. Voit harjoitella yksin esimerkiksi videoiden avulla tai osallistua kurssille.

Hyvä paikka aloittaa on bondage-köysi aloittelijoille – ultimaattinen opas.

Köysileikit voivat tietenkin olla myös kivuttomia, etenkin jos suspensio eli riiputus ei ole mukana kuvioissa tai köysiä ei kiinnitetä kovin kireälle.

Jos kiedot köyden useamman kerran vartalon ympäri, paine jakautuu paremmin ja kipua tuntuu vähemmän. Silloin köysi kehon ympärillä muistuttaa enemmän halausta. Tähän tarkoitukseen sopii hyvin puuvillaköysi, joka on erityisen pehmeä vaihtoehto. Joustavana se ei kuitenkaan sovellu riiputukseen.

Jos pidät kivuliaammista köysileikeistä, valitse hamppuköysi tai juuttiköysi. Ne soveltuvat hyvin myös riiputukseen.Muista pitää hyvät bondagesakset saatavilla ja kiinnittää huomiota kehon hermoratoihin.

Henkilö, jota sidotaan köysibondagella

Kokovartalosidonta

Kokovartalosidonnassa sidotaan koko vartalo, kuten nimikin jo kertoo.

Se, mitä käytät kokovartalosidontaan tai miten sen toteutat, riippuu täysin kokemustasostasi. Jos olet aloittelija, kannattaa käyttää leveitä kiristysremmejä, jotka voidaan kietoa koko vartalon ympärille. Remmien alla voi käyttää myös esimerkiksi huopaa, johon vartalo ensin kääritään.

Tunne muistuttaa isoa halausta, ja monet tuntevat olonsa turvallisemmaksi ollessaan kauttaaltaan sidottuna.

Kokovartalosidontaan voidaan yhdistää myös silmäside tai kuulosuojaimet, jolloin muut aistit herkistyvät keskittymään kehon tuntemuksiin vieläkin kokonaisvaltaisemmin.

Voitte tehdä kumppanisi kanssa erilaisia kokeiluja: asetu makaamaan sidotun päälle paineen lisäämiseksi, hyväile sidotun kehoa kaikkialta, istuudu sidotun taakse ja ota hänet syleilyysi – tai keksikää yhdessä jotain muuta, joka sopii omaan leikkityyliinne.

Vaikka sitominen ei ensi näkemältä vaikuttaisi kovin seksikkäältä, sidottuna oleminen ja vallan luovuttaminen kumppanille voi tuntua todella jännittävältä ja eroottiselta.

Jos haluatte leikkiinne seksuaalisempia sävyjä, voitte stimuloida kehon erogeenisiä alueita vaatteiden päältä tai jättää kriittisiin paikkoihin sopivan kokoiset aukot, joista herkimpiä kohtia voi kosketella suoraan.

Bondageen voi luonnollisesti sisältyä roolileikkejä, alistumista ja alistamista, mutta ne eivät missään nimessä ole välttämättömiä sidontaleikeistä nauttimiseen.

Kokovartalosidottu henkilö vuoteella

BDSM tarkoittaa monia eri asioita

Nyt tiedät, mitä lyhenteen ensimmäinen kirjain tarkoittaa ja miten sitä voi käyttää eri tavoin erilaisissa leikeissä.

Bondage on yksi BDSM:n osa-alueista, joka korostaa sitä, että penetraatioseksin ei tarvitse olla mukana kaikissa leikeissä. Monilla BDSM:n tarjoama seksuaalinen tyydytys keskittyy itse asiassa korvien väliin, eivätkä sukuelimet eivät ole ensisijainen painopiste läheskään kaikissa BDSM-sessioissa

Jos haluat sisällyttää leikkeihin myös sukuelimet ja penetraation, on itsestään selvää, että voit tehdä niin. 

Se tarkoittaa myös sitä, että jos haluat kokeilla B:tä, sinun ei ole pakko testata myös S:ää. On täysin sinun ja kumppanisi päätettävissä, mitä BDSM-maailman kolkkia haluatte koluta tutkimusretkillänne.

Henkilö, jonka ranteet on kahlittu, näyttää peukkuja

Aiheeseen liittyviä artikkeleita

  Saa 10% alennusta seuraavasta tilauksestasiTilaa Sinfulin uutiskirje

  Tilaa uutiskirje ja saa 10% alennusta seuraavasta tilauksestasi. Uutiskirje sisältää kohdennettua markkinointia ja tarjoaa VIP-pääsyn parhaisiin tarjouskampanjoihin, uusimpiin tuotelanseerauksiin ja mahtaviin kilpailuihin. Voit perua suostumuksesi milloin tahansa. Käsittelemme tietojasi tietosuojaselosteemme mukaisesti.

  Huomiota herättämätön paketti
  Ilmainen toimitus yli 59 € tilauksille

  Toimitus

  Turvallinen maksu

  Sinful / Mcompany, Ainontie 5, Ovet 20-24, 01630 Vantaa - Y-tunnus: 2590854-1

  Kaikki mallit ovat täysi-ikäisiä.

  Copyright © 2008-2024 Sinful